Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Een camping bezoeken in het kanton van Bern
Dit indrukwekkende berggebied is rijk aan watervallen en een aantrekkelijke plek om aan allerlei buiten- en bergsporten te doen. De ontelbare wandel- en mountainbikes routes maken het een onuitputtelijk avontuur. De stilte van de natuur en de veelzijdigheid van het uitzicht maken dat u zich er gemakkelijk kunt ontspannen. Om een comfortabele kampeervakantie te genieten boekt u een stacaravan bij LUX-camp. Mocht u meer informatie wensen over dit gebied dan kunt u altijd contact opnemen met LUX-camp. Lees meer...

CAMPING BERN

Waarom zou u een camping in het Kanton van Bern bezoeken?

Als u op zoek bent naar rust en natuur dan is dit gebied een aanrader. Een kampeervakantie in de gezonde buitenlucht van de Zwitsere bergen is dé manier om even goed uit te rusten. Als u uw stacaravan verlaat kunt een aantal avontuurlijke activiteiten ondernemen en natuurlijk omliggende dorpjes en steden bezoeken. 

De 4 highlights van het gebied zijn:

Een veelzijdige en indrukwekkende natuur

Veel activiteiten te ondernemen

Op cultureel vlak is er voldoende te doen, interessante bezienswaardigheden

Aangenaam klimaat met veel zo

Het Kanton Bern is een prachtig gebied met watervallen, meren, dalen en zeer hoge bergtoppen

Het gebied is grotendeels Duitstalig. De hoofdstad is Bern. Daar bevindt zich een internationale luchthaven en het netwerk van spoorbanen is goed georganiseerd. Het klimaat is aangenaam. Omdat het de bergen betreft is de hoogte van invloed op de temperatuur.

Zorg daarom altijd dat u ook warme kleding inpakt. Om ultiem van de omgeving te genieten is een kampeervakantie een aanrader. Zo bent u met één stap buiten de stacaravan middenin een oase van groen, natuur en rust. De mooiste camping van dit gebied is Manor Farm, Jungfrau.

Bezienswaardigheden en natuur

Bezienswaardigheden in de omgeving

Vanuit de camping zijn er verschillende wandel- en mountainbikeroutes te nemen. Ga eens met de trein van Interlaken naar Jungfraujoch, het hoogste treinstation van Europa, maak een boottocht over de Thunersee, maak een rit in een stoomtram door een bijzonder landschap, bezoek een van de vele watervallen of gletsjers of ga skiën. De stad Bern behoort tot het Werelderfgoed en is tevens het bezoeken waard.

De sportievelingen komen flink aan hun trekken. Als u houdt van buitensporten dan heeft u een veelheid om uit te kiezen. Maar ook voor cultureel plezier bent u op de juiste plek: er is een openluchtmuseum (Ballenberg) of bezoek een van de vele andere musea, bezoek het huis van Einstein, een kaasboerderij of de historische gebouwen in de oude binnenstad van Bern.

Strand en natuur

Bijzonder te noemen voor Zwitsere maatstaven is dat er zich in dit gebied stranden bevinden. De vier stranden die bij Jungfrau liggen, lenen zich uitermate voor zonnebaden en een frisse duik. Het uitzicht op de bergen erachter is spectaculair. Omdat alle natuur in dit gebied een ongekende schoonheid uitstraalt, maakt het eigenlijk niet uit waar u heengaat. De diversiteit aan uitzichten, bergtoppen en landschappen zullen u bovendien niet snel vervelen.