Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.

Een vakantie op een camping in Zwitserland

Wie denkt aan Zwitserland, denkt aan groene met edelweiss begroeide alpenweiden die op de voorgrond liggen van een met sneeuw bedekte rij bergen. De Alpen beslaan dan ook een heel stuk van het land. Wie houdt van de bergen, houdt van Zwitserland.

Een vakantie op een camping in Zwitserland
Wie denkt aan Zwitserland, denkt aan groene met edelweiss begroeide alpenweiden die op de voorgrond liggen van een met sneeuw bedekte rij bergen. De Alpen beslaan dan ook een heel stuk van het land. Wie houdt van de bergen, houdt van Zwitserland. Lees meer...
De meest populaire bestemmingen in Zwitserland (1)
Berner-Oberland
Dit indrukwekkende berggebied is rijk aan watervallen en een aantrekkelijke plek om aan allerlei buiten- en bergsporten te doen. De ontelbare wandel- en mountainbikes routes maken het een onuitputtelijk avontuur....
Dit indrukwekkende berggebied is rijk aan watervallen en een aantrekkelijke plek om aan allerlei buiten-...
  • Het hart van Zwitserland
  • Bergen en meren
  • Hoofdstad Bern
2 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren

CAMPING IN ZWITSERLAND

Waarom luxe kamperen in Zwitserland?

TOP 5 overzicht Zwitserland:

Meer van Genève

Matterhorn

Jungfraujoch

Bernina Express

Aletschgletsjer

Bergachtig Zwitserland

De Zwitserse Alpen zijn de voornaamste reden waarom toeristen naar Zwitserland reizen. Met bergen als de Matterhorn en de Eiger telt het niet alleen enkele van de meest beroemde pieken maar ook de hoogste in Europa. Een stacaravan op een luxe kampeerplek te midden van dit hoogstaand stukje natuur biedt dan ook de perfecte setting voor een droomvakantie.

De beste locaties voor een kampeervakantie

Susten

Susten is gelegen in het hartje van Wallis, in een regio gedomineerd door de hoge besneeuwde bergen van de Alpen. Zo is de Matterhorn een uitstekende dagtrip vanuit Susten. Laat u met een van de vele kabelbanen naar boven brengen en leg het panorama van de meest gefotografeerde berg ter wereld vast met uw fototoestel. Ook de Glacier Express, een scenische treinreis doorkruist deze regio en brengt u van Zermatt tot St. Moritz.

Interlaken

In het Berner Oberland, tussen het meer van Brienz en het meer van Thun, is de stad Interlaken gelegen. Vanuit Interlaken heeft men zicht op de top van de Jungfrau. De meest populaire uitstap is de treinreis naar het station van deze berg, en tevens het hoogste station van Europa. Wie aan de Jungfrau niet genoeg heeft, kan ook genieten van het uitzicht op de beruchte noordwand van de Eiger.

Lauterbrunnen

Dichtbij de stad Interlaken ligt Lauterbrunnen, een gemeente gelegen in een van de meeste indrukwekkende valleien van de Alpen. Gigantische rotswanden en bergtoppen, watervallen, groene alpenweides en op dramatische locaties gelegen berghutten typeren deze streek. Lauterbrunnen is dan ook een van de grootste beschermde natuurgebieden van Zwitserland. Lux-camp biedt dan ook een vakantie aan in een stacaravan in een van de mooiste Zwitserse regio's.

Natuur in Zwitserland

Met de Alpen als setting heeft Zwitserland een van de mooiste natuurdecors in Europa. Hoge met sneeuw bepoederde bergtoppen domineren het zicht vanuit de valleien. Deze landschappen trekken dan ook vaak de actieve reizigers aan. Met een uitgebreid netwerk aan wandelpaden is het land een paradijs voor wandelaars. Dagtochten in de buurt van de legendarische Matterhorn zijn dan ook bijzonder populair.

Met de vele kabelliften bereikt men al snel hogere hoogten en kun je genieten van bijzondere zichten over alpenweiden of gletsjers. Naast de vele panorama's hebben de Alpen ook een rijke fauna. Ibexen, de typische berggeiten, heersen op de rotsachtige gebieden en zijn vaak te spotten voor wie vroeg op pad vertrekt.

Bezienswaardigheden in Zwitserland

Meren, witte pieken, gletsjers, alpenweiden zijn maar enkele van de unieke aspecten die het land te bieden heeft. Maar wie deze graag op een luxueuzere manier wil ervaren, is in Zwitserland aan het goede adres. Met de Bernina Express, de Glacier Express of Jungfraujoch doorkruist men het land met een scenische treinreis.

Traag vooruit tjokkende panoramatreinen slepen u vooruit langs enkele van de meeste bijzondere bezienswaardigheden. Of spot de Matterhorn tussen de wolken door vanuit Zermatt. Deze stad aan de voet van 's werelds meest herkenbare berg beschikt over een groot aanbod aan kabelliften, treintjes die je naar de beste locaties brengt.

Eten, drinken en cultuur & klimaat

Eten, drinken en cultuur

Even genoeg van al het sightseeing? Niet gevreesd, want ook op culinair vlak heeft het land heel wat te bieden. Met Emmentaler en Gruyère is Zwitserland producent van enkele van de meest beroemde kazen. Het zal dan ook niet verbazen dat de nationale gerechten hier gretig op inpikken. Een authentieke Zwitserse kaasfondue is tot op vandaag nog steeds ongeëvenaard. En naast deze lekkernij voor kaasliefhebbers is raclette ook vaak op het menu terug te vinden.

Weer en klimaat

Hoewel het in de zomers best erg warm kan worden in de valleien kent het land een apart klimaat. Dit is te wijten aan de bergen die ervoor zorgen dat het weer bijzonder snel kan veranderen. Donderstormen zijn dan ook een vaak gezien fenomeen in de zomer.