Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
De Costa Dorada of wel 'de goude kust' wacht op u.
Altijd al willen genieten van de prachtige Spaanse kust? De Costa Dorada is de ideale plek en is zeer geliefd onder de kampeertoeristen. En dit is niet voor niets. De gouden kust biedt werkelijk alles wat u voor een perfecte vakantie nodig heeft. Lees meer...

CAMPING COSTA DORADA

Waarom u moet gaan genieten op een camping in Costa Dorada?

  • De 'Gouden kust'
  • Topcampings voor het hele gezin
  • Diverse steden nabijgelegen
  • Culturele bezienswaardigheden en historische overblijfselen

De 'Gouden kust' in Costa Dorada

Costa Dorada is een 216 kilometer lange kuststreek die loopt van de Costa Brava tot de Costa Azahar. De streek heeft een interessante geschiedenis vanaf de 11e eeuw en in de eeuwen die volgde was het één van de meest welvarende gebieden. 

De mooiste campings voor kamperen in Costa Dorado

Sanguli

Een heerlijke camping voor het hele gezin waar al menig kampeerder een topvakantie heeft beleeft. De camping is omgeven door palmbomen, er worden sporttoernooien georganiseerd en de Middellandse Zee is op een steenworp afstand. Ideaal dus om daar te genieten in uw stacaravan en veruit één van de meest populairste camping van het LUX-camp aanbod.

Vilanova Park

Bent u op zoek naar een prachtige camping die goed is onderhouden? Op Vilanova park vindt u echt alles, waaronder een speelfontein, sauna, airtrampoline en een animatieteam. Zowel u als de rest van het gezin beleven zo een vakantie om nooit te vergeten. 

Tamarit Park

Vanuit uw stacaravan direct het zandstrand oplopen, dat is mogelijk vanuit Tumarit Park. Tevens heeft u uitzicht op het kasteel van Tamarit, is de camping gelegen onder dennenbomen en is het omgeven door kleurrijke bloemen. Daarnaast is er een tropisch zwemparadijs, bubbelbaden en een divers animatieprogramma. 

Strand en Bezienswaardigheden

Strand en natuur in Costa Dorada

De naam 'Gouden kust' is er niet voor niets natuurlijk, die naam is te danken aan de aanwezigheid van goudgele stranden. Stranden zijn er in overvloed, waaronder El Vendrell, Mont Roig del Camp-Miami Platja, Garraf, Creixell en Torredembarra. El Vendrell is toch wel de grootste trekpleister dankzij de aanwezige promenade en de watersportactiviteiten. Mont Roig del Camp-Miami Platja is maar liefst 12 kilometer aan strand omgeven door pijnbomen en indrukwekkende rotsen.

Steden aan de Costa Dorada

Tortosa, Tarragona en Calafell zijn zeer interessante plaatsen in de Costa Dorada. De historische stad Tortosa heeft bezienswaardigheden zoals Castillo de la Zuda, de Kathedraal van Santa Maria en meerdere paleizen. Wilt u graag Romeinse overblijfselen bewonderen? Dan is Tarragona de place to be. Een amfitheater en een archeologisch museum zijn daar onder andere. Ten slotte is Calafell wederom een historische plaats met middeleeuwse kenmerken en musea.

Bezienswaardigheden aan de Costa Dorada

Aan de Costa Dorada vindt u hele diverse bezienswaardigheden. Denkt u eens aan het natuurgebied Delta de L'Ebra met het grootste deltagebied van Catalonië en een oppervlak van 320 vierkante kilometer aan moeraslanden, rijstvelden, kanalen en rivieren. Daarnaast u als vogelliefhebber daar uw ogen uitkijken. Meer zin in een middagje op stap? In Barcelona kunt u een middagje shoppen, slenteren over de Rambla of een bezoekje brengen aan een museum. Císter kloosters, El Garraf en wijnstreek Priorat zijn nog andere bezienswaardigheden. 

Eten, drinken en weer

Eten, drinken en cultuur aan de Costa Dorada

De cultuur van Costa Dorada is echt Catalaans en in deze streek vindt u diverse streekproducten. Allereerst het Catalaans brood; een stokbrood dat is ingewreven met tomaat en wordt genuttigd met zout en olie. Daarnaast natuurlijk de welbekende tapas, het zomerdrankje Vino tinto con Casers of heerlijk Catalaans gebak. 

Weer en klimaat aan de Costa Dorada

Costa Dorada heeft een matig mediterraans klimaat, waardoor er warme droge zomers zijn en milde winters. In de winter ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 7 en 10 graden, en in de zomer stijgt deze temperatuur gemiddeld rond de 20 tot 26 graden.