Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Genieten op een camping aan de Costa Brava!
Ontdek de mooie Spaanse cultuur, de omgeving en de vele faciliteiten die uw luxe kampeervakantie aan de Costa Brava tot een succes maken. Voor zowel gezinnen met kinderen, stelletjes als individuen is de Costa Brava een geliefde plaats om op vakantie te gaan! Kijk verder voor het aanbod aan campings in deze regio van LUX-camp of vraag naar deskundig advies. Lees meer...

CAMPING COSTA BRAVA

Een prachtig stukje kust, de Costa Brava

Waarom een camping aan de Costa Brava?
De regio Costa Brava staat voor ‘wilde, ruige kust’ en is gelegen in het noordoosten van Spanje. Met bekende badplaatsen is het al jaren een geliefde vakantiebestemming bij de Nederlandse toerist. Met name campings worden hier druk bezocht!
  • Perfecte regio met talloze campings voor een luxe kampeervakantie
  • Ideaal klimaat met warme, zomerse temperaturen
  • Vele gezellige en toeristische dorpjes en steden
  • Een combinatie van zon, zee strand en natuur

Een prachtig stukje kust, de Costa Brava

De Costa Brava staat bekend om zijn rotsachtige kust. Grote, brede zandstranden zult u hier niet snel vinden. Wel pittoreske baaien, welke omringd zijn door pijnbomen. De bergachtige omgeving geeft het gebied een bijzondere, schilderachtige sfeer. De Costa Brava is de ultieme plek voor een gezellige, luxe kampeervakantie. Mede door het brede aanbod aan campings en de diverse, uiteenlopende dorpjes en stadjes!

De mooiste campings aan de Costa Brava

De mooiste campings om te kamperen aan de Costa Brava

LUX-camp weet als geen ander dat de Costa Brava een ultieme uitvalsbasis is voor een onbezorgde kampeervakantie. Ga hier heerlijk genieten in een stacaravan! Een top 3 van de mooiste campings uit het LUX-camp aanbod:

Castell Montgri

De ideale camping voor een luxe vakantie in een stacaravan met de kinderen. Er is een heerlijk zwembad aanwezig wat voor zowel jong als oud zorgt voor de nodige pret in het water. Ook de omgeving, 1,5 kilometer van de kust, is perfect om een rustige, ontspannen vakantie te beleven!

El Delfin Verde

Ook wel de Groene Dolfijn genaamd is een leuke camping voor een luxe kampeervakantie in een stacaravan. De directe ligging aan het strand - omringd door prachtig groen - maakt deze camping tot één van de mooiste uit het aanbod van LUX-camp!

Cala Gogo

Luxe kamperen doet u gegarandeerd op Cala Gogo. Een mooi terrein, te midden van de olijfgaarden en palmbomen, biedt voor jong en oud veel vertier. Ga hier genieten van uw welverdiende vakantie en kom tot rust met het gehele gezin! 

Strand en Bezienswaardigheden

Strand en natuur aan de Costa Brava

Zoals eerder gemeld, brede zandstranden zijn zeldzaam. Op 2 stuks na, de Golf van Roses en Golf van Pals, zijn het voornamelijke karakteristieke baaitjes omgeven door groen. De stranden bestaan uit grof zand of fijn grind en het water is helder. Ook aan natuur is er geen gebrek, de vele bergen en rotsen vormen een prachtig beeld en zijn ideaal om te wandelen of fietsen.

Steden aan de Costa Brava

De Costa Brava loopt van Portbou tot aan Blanes en heeft vele, toeristische, stadjes en dorpjes. De bekendste zijn Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar en l’Estartit, maar u kunt zich ook laten verrassen door de kleine, knusse Spaanse dorpjes waar u de cultuur bijna letterlijk kunt opsnuiven.


Bezienswaardigheden aan de Costa Brava

Qua bezienswaardigheden heeft de kuststrook veel te bieden. Niet in het minste uiteraard de geweldige stad Barcelona!, Een stad die niemand koud laat, vol cultureel erfgoed, architectuur, parken, heerlijke restaurantjes, tapa's en feest. Mocht u het liever dichterbij zoeken dan kunt u goed uit de voeten in Begur of Girona. Bezoek de ruïne van een oud kasteel of bezichtig één van de vele middeleeuwse monumenten.

Eten, drinken en weer

Eten, drinken en cultuur

Tapas is vast en zeker het eerste wat u te binnen schiet wanneer u aan Spaans eten denkt, niet waar? Tijdens de vakantie op de camping dient u zichzelf echt te trakteren op een Spaanse maaltijd. Ook de vis- en vleesspecialiteiten zijn zeker de moeite waard in deze streek! 

Weer en klimaat

Het weer aan de Costa Brava is met name in het voorjaar, zomer en najaar uitstekend. Heerlijk warm en perfect om te genieten van een welverdiende luxe vakantie in een stacaravan. In de winter kan het er soms tamelijk koud zijn door de ‘tramontana’, een felle koude noordenwind.