Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Met LUX-camp naar Costa Verde in het mooie Cantabrië
LUX-camp presenteert u met trots de regio Costa Verde in Cantabrië, een heerlijk gebied voor u en uw gezin. Luxe kamperen op één van de prachtige campings in deze streek zorgt voor een bijzondere kampeervakantie. Kijk op www.lux-camp.nl voor campings, gunstige tarieven, speciale aanbiedingen en reserveer snel uw vakantie. Lees meer...

CAMPING AAN DE COSTA VERDE

Waarom kamperen aan de Costa Verde?

De Costa Verde in Cantabrië ligt in het noorden van Spanje en is bekend om de verrukkelijke combinatie van schitterende natuurlandschappen met pittoreske dorpjes, kust en zee, cultuur en gastronomie. In dit gebied biedt LUX-camp u graag een heerlijke kampeervakantie in een luxe stacaravan.

  • Ligging in natuurreservaat
  • Dierenpark
  • Jacuzzi
  • Omgeving vol tradities


LUX-camp presenteert

u Playa Joyel een luxe kampeerplek in het Trasmiera Ecopark natuurreservaat. Met een dierenpark voor de jongste gasten, met lokale fauna pluimvee, dwerggeiten, herten, varkens, koeien en zelfs struisvogels. In de unieke outdoorfitnessruimte kunt u in vorm komen of blijven. Op de camping is veel amusement. Barbecue, discotheek voor de jongeren, prachtig zwembad met kinderbad en een jacuzzi. Eten en drinken kunt u in de bar, het restaurant of de pizzeria. De omgeving is vol tradities en evenementen, zoals de wijnstrijd in Haro, afgesloten met dansen, vuurwerk en lekker eten. Pamplona is dichtbij en bijzonder levendig. Ook in de directe omgeving zijn veel plaatsen om te winkelen, te drinken en eten of cultuur te proeven, een heerlijke overvloed.

Bezienswaardigheden

Cantabrië is bekend vanwege het prachtige landschap met bomen, bossen en langgerekte stranden. Het landschap is kenmerkend groen, zodat natuurliefhebbers hier bijzonder kunnen genieten. Zeven rivieren stromen door de regio, waar zes gebieden de beschermde status van natuurpark of natuurreservaat hebben. Een bezoek waard zijn bijvoorbeeld de bronnen van Asón, de baai van Santander, de kloof van de Pas, het stuwmeer van de Ebro en riviermondingen. Het Picos de Europa Nationaal Park is een eldorado voor klimmers en trekkers met hoge bergtoppen, meren, watervallen en valleien.

In Costa Verde/Cantabrië zijn 7 rivieren die prachtige natuurgebieden en 6 beschermde natuurparken als de bronnen van Asón en de baai van Santander. Het Picos de Europa Nationaal Park is voor klimmers en trekkers met haar meren, bergtoppen en watervallen enorm aansprekend. Langs de kustlijn zijn in die prachtige natuurgebieden meer dan 60 langgerekte stranden met bijzonder veel pittoreske dorpjes als Laredo en San Vicente de la Barquera.

In Cantabrië is bijzonder veel cultureel erfgoed te vinden. De kust van Costa Verde/Cantabrië biedt u in totaal meer dan 60 stranden. De meeste stranden liggen in prachtige natuurgebieden waarbij de kustlijn wordt gedomineerd door pittoreske dorpjes. In het hele gebied van de Costa Verde/Cantabrië kunt u vanuit uw stacaravan heerlijk kunt genieten van al dat moois en heerlijks dat deze interessante streek u en uw gezin te bieden heeft. Dat is bijzonder veel!

Op cultureel gebied is Costa Verde/Cantabrië een bijzonder interessante regio. Prehistorische grotten als Altamira, "de Sixtijnse Kapel van de prehistorie", met rotsschilderingen van meer dan 18.000 jaren oud. Santander heeft musea en historische gebouwen. Santillana del Mar is als een toeristisch openluchtmuseum met verschillende prachtige oude gebouwen als een Romaanse kerk. Vincente de la Barquera is een historisch vissersdorp met middeleeuwse gebouwen.

Lokale keuken

Smaakvol eten en drinken is belangrijk in Costa Verde/Calabrië. Vanuit uw luxe stacaravan bereikt u overal in de regio veel levendige plaatsen. Het is de bakermat van de uitgebreide Spaanse keuken. Typische gerechten van de streek zijn de bergstoofschotels, de “sobao” cake of de typische vlaai, “quesada pasiega”. Van de vele wijnsoorten is de Rioja de meest bekende.

Gematigde temperaturen

Costa Verde/Cantabrië heeft een gematigd zeeklimaat, warme zomers en zachte winters met een gemiddelde zomertemperatuur rond 25 graden. Het groene karakter dankt La Costa Verde/Cantabrië aan de verfrissende regen.