Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Op Camping in Zuidwest-Slovenië: niet twijfelen!
Op zoek naar een leuke camping voor Pinksteren? Waarom dan niet een kampeervakantie richting Zuidwest-Slovenië overwegen? Befaamd om zijn immense en indrukwekkende grottencomplexen is Zuidwest-Slovenië al eeuwenlang een ware trekpleister voor de avontuurlijke toeristen. De regio heeft echter nog veel meer dan enkel zijn grotten. Komt u dan ook vooral zelf ontdekken wat het u bieden kan. Een stacaravan boeken op een luxe camping is met LUX-camp zo gebeurd. Meer informatie nodig? Bel dan gerust de servicelijn van LUX-camp die graag voor u klaarstaat. Lees meer...

CAMPING ZUIDWEST-SLOVENIË

kamperen in Zuidwest-Slovenië

Waarom kamperen in Zuidwest-Slovenië?

  • Het Karstgebergte
  • De grotten van Postonja: de grootste van Europa
  • Predjama Burcht: de Middelleeuwen vandaag
  • De Sloveense rivièra

Zuidwest-Slovenië is een kleine regio maar wel eentje met een rijke geschiedenis. In Romeinse tijden was het gebied enige tijd zelfs een van de machtscentra van het Romeinse rijk. Het is een geschiedenis die ook vandaag de dag nog terug te vinden valt in de regio. Daarnaast wordt het gebied overheerst door het Karstgebergte en de bijzondere grottencomplexen. Het kalkgesteenteplateau van het gebied draagt zeker bij aan de aantrekkelijkheid van de regio. Zin om zelf uit te blazen aan de Sloveense kust of wat grotten te verkennen? Luxe kampeerplek camping Terme Catez is dan misschien iets voor u.

Camping

Camping Terme Catez

Een camping met luxe. Dat is camping Terme Catez. Een vakantie op camping Terme Catez staat gelijk aan milde winters en zonnige zomers. De camping heeft elektriciteit- en wateraansluitingen bij u stacaravan en alle faciliteiten om in luxe te kamperen. Zo zijn de waterattracties en aqua-animatie absolute top. U kunt er genieten van zowel een outdoor als een indoor gedeelte. Een ondermeer, glijbanen, bubbelbaden, watervallen en meer: het is allemaal terug te vinden bij camping Terme Catez. De locatie midden tussen Ljubljana en Zagreb nodigt overigens uit voor eens een leuke citytrip te plannen.

strand en natuur

Strand en natuur in Zuidwest-Slovenië

Slovenië telt 42 kilometer kust die u allemaal in het Zuidwesten van het land kunt terugvinden. De Sloveense rivièra kan moeiteloos de concurrentie met de Italiaanse aan en dat bovendien tegen een veel betere prijs. Liever wat avontuurlijk zijn? Het grottencomplex van Postonja is het grootste van Europa en wereldvermaard. Van avontuurlijke toerist tot professionele speleoloog: iedereen kan zijn of haar gading vinden in een van de ontelbare Sloveense grotten.

Bezienswaardigheden in Zuidwest-Slovenië

Naast de fantastische grottencomplexen en de schitterende kust naast het azuurblauwe water zijn er nog voldoende andere redenen om een stacaravan op een camping in Zuidwest-Slovenië te boeken. Zo is een citytrip richting Ljubljana altijd een goed idee: het historische centrum en de lokale specialiteiten maken er altijd een feest van. Liever wat historie opsnuiven?

De grotburcht ‘Predjamsku grad’ stamt uit de twaalfde eeuw. Gebouwd tegen een rots is deze verscholen parel tegenwoordig een museum. Wat u interesse ook uitdraagt: Zuidwest-Slovenië heeft vast een fit voor u.