Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.

Camping in Slovenië: een goed idee

Ingesloten tussen bekende vakantielanden Oostenrijk, Kroatië, Italië en Hongarije kunt u Slovenië terugvinden. Dit piepkleine balkanstaatje wordt dan ook begrijpelijk vaak over het hoofd gezien bij het speuren naar een vakantiebestemming. Nochtans is dit volkomen onterecht! Het groene, Slovenië biedt een gevarieerd landschap en kan met recht en rede beschouwd worden als een waar mini-Europa. Uit de eerste hand meer te weten komen over Slovenië? Neem dan zeker contact op met LUX-camp voor een antwoord op al je vragen.

Camping in Slovenië: een goed idee
Ingesloten tussen bekende vakantielanden Oostenrijk, Kroatië, Italië en Hongarije kunt u Slovenië terugvinden. Dit piepkleine balkanstaatje wordt dan ook begrijpelijk vaak over het hoofd gezien bij het speuren naar een vakantiebestemming. Nochtans is dit volkomen onterecht! Het groene, Slovenië biedt een gevarieerd landschap en kan met recht en rede beschouwd worden als een waar mini-Europa. Uit de eerste hand meer te weten komen over Slovenië? Neem dan zeker contact op met LUX-camp voor een antwoord op al je vragen. Lees meer...
De meest populaire bestemmingen in Slovenië (2)
West Slovenië
Op zoek naar een leuke camping voor Pinksteren? Waarom dan niet een kampeervakantie richting Zuidwest-Slovenië overwegen? Befaamd om zijn immense en indrukwekkende grottencomplexen is Zuidwest-Slovenië al eeuwenlang een ware trekpleister...
Op zoek naar een leuke camping voor Pinksteren? Waarom dan niet een kampeervakantie richting Zuidwest-Slovenië...
  • Heerlijk fietsen en wandelen
  • Fiets- en wandelparadijs
  • Uitermate gastvrij
1 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren
Zuid-oost Slovenië
Op zoek naar een leuke camping voor Pinksteren? Waarom dan niet een kampeervakantie richting Zuidoost-Slovenië overwegen? Befaamd om zijn immense en indrukwekkende grottencomplexen is Zuidoost-Slovenië al eeuwenlang een ware trekpleister...
Op zoek naar een leuke camping voor Pinksteren? Waarom dan niet een kampeervakantie richting Zuidoost-Slovenië...
  • Heerlijk fietsen en wandelen
  • Fiets- en wandelparadijs
  • Uitermate gastvrij
6 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren

CAMPING SLOVENIE

Camping in Slovenië

Waarom kamperen in Slovenië?

De prachtige natuur 

Leuke citytrips

Slovenië het wijnland

Het meer van Bled

De Karstgebergtes van Slovenië

Goedkoop eten

Voor wie zoekt naar een leuke kampeervakantie is Slovenië een weinig voor de hand liggende, maar wel uitstekende keuze.

Het land biedt immers aan bezoekers van elk mogelijk allooi een grote waaier aan mogelijkheden voortvloeiend uit de geografische diversiteit van het land. Een luxe kampeerplek aan de uitlopers van de Alpen met de mogelijkheid van avontuurlijke bergtochten? Het kan. Of misschien hebt u liever de luxe van kamperen onder de stralende Mediterraanse zon aan een van de vele stranden die het land rijk is? Ook cultuur kunt u met hopen terugvinden in het balkanstaatje. Zo was Slovenië lange tijd de geliefkoosde verblijfplaats van Tito en vallen er nog ontzettend veel bewijzen van de eens rijke Romeinse aanwezigheid terug te vinden.

Beste regio's in Slovenië

De beste regio's in Slovenië om te kamperen

Op zoek naar de leukste plekjes om uw stacaravan te parkeren? Dan zijn er een aantal regio's in het land die niet te negeren vallen. Kies bijvoorbeeld voor een luxe camping in het Noorden van het land en u zal uw keuze niet berouwen. U vindt er de Karawanken, de uitlopers van de Alpen en het Triglav Nationaal Park terug. Voor de kenmerkende meerlandschappen dient u dan weer in het Zuid-Westen te zijn. Maar de regio bij uitstek voor met de stacaravan naartoe te trekken om je vakantie op camping te vieren is ongetwijfeld Zuid-oost Slovenië.

Zuid-oost Slovenië

Met de stacaravan kamperen op een camping met luxe als standaard kan geen probleem zijn in dit gebied. Het Zuid-Oosten van Slovenië beschikt niet enkel over een ongerepte natuur en een aangenaam klimaat, u vindt er ook heel wat luxe terug. Zo boomt de wellness business nergens in het land zo hard als in het Zuid-Oosten. Bovendien kunt u ook zonder problemen stuiten op heel wat historische pareltjes in deze regio met een verhaal.

Zuid-oost Slovenië, Strand & Natuur

Strand en natuur in Slovenië

Slovenië heeft slechts 42 kilometer kust, maar ze maken er wel het beste van. De rivièra van het land biedt u de rust en het gemak van de Italiaanse stranden tegen balkanprijzen. Niet te missen dus!

Eten, drinken en cultuur in Slovenië

Luxe kamperen in Slovenië via LUX-camp hoeft zeker geen fortuin te kosten. Dat wordt nog eens geholpen door de bijzonder redelijke prijzen op gastronomisch vlak die het land aanrekent. Zo kunt u tegen een goede prijs genieten van een van de vele wijntjes die dit opkomend wijnland rijk is. Als buur van Italië kent Slovenië overigens ook heel wat van pasta en pizza met als verschil: dat het goedkoper is. Daarnaast merkt u ook vast en zeker de Balkaninvloeden in de keuken op. Nee, verhongeren zult u in dit culinair rijke land zeker niet!

Bezienswaardigheden in Slovenië

Aan het denken om met de stacaravan naar een camping tijdens Pinksteren te trekken? Weet dan meteen waar het leuk toeven is in dit Oost-Europees landje. De hoofdstad Ljubljana is een populaire trekpleister met een heerlijk relaxte feel.

Meer een fan van schitterende vergezichten en kastelen? Dan is het meer van Bled wellicht iets voor u. Of misschien wilt u de Italiaanse sfeer opsnuiven zonder de Italiaanse prijzen te moeten betalen. Dan is Piran de bestemming bij uitstek. Voor elk wat wils; dat is Slovenië.