Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Heerlijk vertoeven op een camping in Cascais in Portugal
Bem-vindo a Portugal, oftewel welkom in Portugal. Wilt u dit graag zelf horen uit de mond van een Portugees? Kijk dan snel verder wat LUX-camp voor u in petto heeft. Portugal en haar hoofdstad Lissabon zijn gelegen in het zuidwesten van Europa. Portugal is een ontwikkeld land, heeft een rijke geschiedenis en een heerlijk klimaat. Lees meer...

CAMPING CASCAIS

Geniet van al het moois op een camping in Cascais in Portugal

4 highlights van het gebied:

  • Zwemmen in de Atlantische Oceaan
  • Verse vis eten aan de Rua Das Flores
  • Gratis fiets nemen en Cascais ontdekken
  • Het Fort

Cascais is door de jaren heen sterk ontwikkeld. In 1755 werd het getroffen door een aardbeving, maar door het heropbouwen en het toevoegen van spoorlijnen en elektriciteitscentrales is het herontwikkeld.

Maak een romantische wandeling door de straten van Cascais en koel daarna af op het strand en in de zee. De plaats is namelijk een bekende badplaats met prachtige stranden langs de kust. Het grootste strand is Guincho.

Guincho

Naast een strand met dezelfde naam is er ook camping Guincho; de mooiste camping van het gebied. De camping is ideaal gelegen in het natuurpark Sintra-Cascais en naast zandduinen. Tevens ligt de camping dichtbij Lissabon en heeft het een buitenzwembad, kinderspeelplaats en nog veel meer. Tijdens uw verblijf in een stacaravan kunt u optimaal genieten van de plaats, de accommodatie en het land. 

Bezienswaardigheden en natuur

Strand en natuur in Cascais in Portugal

Vijf bekende stranden uit Cascais zijn Praia Guincho, Praia de Crismina, Praia de Adraga, Praia de Aguda en Praia de Mar e sol. Bij ieder strand kunt u genieten van een prachtig uitzicht en ieder strand heeft zo zijn unieke uitstraling. Natuurpark Sintra-Cascais is het toppunt van de prachtige natuur in Cascais. Verticale kliffen, fossiele duinen en karrenformaties. Het is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot Werelderfgoed van de Mensheid. 

Bezienswaardigheden in Cascais in Portugal

Naast dat mooie natuurpark, is er nog veel meer te zien en te beleven in Cascais. Denk eens aan diverse musea, waaronder Museum Condes de Castro, Santa Marta Lighthouse Museum of Museo do Mar. De populairste trekpleister is toch wel Het Fort. In de 16e eeuw is dit gebouw ontstaan en vandaag de dag bevat het een verzameling van een Militair Museum. Ten slotte is er nog het Stedelijk Museum; een verzameling van archeologische vondsten en kunstwerken. Uitgekeken op alle musea? Bij de Marine Club kunt u genieten van een grote diversiteit aan waterattracties. Daarnaast is een fietstocht of een wandeling door het centrum ook zeker de moeite waard. De unieke straten en gebouwen zorgen voor een mooie bezienswaardigheid.