Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.

Kom genieten op de camping in Portugal

Portugal wordt vaak genoemd als meest ideale vakantiebestemming. Het land heeft aangenaam weer, prachtige campings en een gastvrije bevolking. Wilt u dit zelf ervaren? Neem contact met ons op voor meer informatie over luxe kamperen in een stacaravan van LUX-camp.

Kom genieten op de camping in Portugal
Portugal wordt vaak genoemd als meest ideale vakantiebestemming. Het land heeft aangenaam weer, prachtige campings en een gastvrije bevolking. Wilt u dit zelf ervaren? Neem contact met ons op voor meer informatie over luxe kamperen in een stacaravan van LUX-camp. Lees meer...
De meest populaire bestemmingen in Portugal (6)
Porto en het Noorden
 • De stad Porto: werelderfgoed
 • Het authentieke Portugal
 • Douro-vallei met z'n wijnen
2 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren
Midden-Portugal
 • Vissersdorpjes en mooie badplaatsen
 • Prachtige stadjes als Coïmbra en Óbidos
 • De hoogste berg: Serra da Estrela
2 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren
Lissabon
Bem-vindo a Portugal, oftewel welkom in Portugal. Wilt u dit graag zelf horen uit de mond van een Portugees? Kijk dan snel verder wat LUX-camp voor u in petto heeft....
Bem-vindo a Portugal, oftewel welkom in Portugal. Wilt u dit graag zelf horen uit de...
 • Bezoek Lissabon
 • Hippe stad Cascais
 • Gouden stranden
2 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren
Algarve
De Algarve ligt in het zuidelijkste deel van Portugal en is al eeuwenlang een toeristische trekpleister. Het staat bekend om zijn aantrekkelijke klimaat, spectaculaire uitzichten op de natuur en prachtige...
De Algarve ligt in het zuidelijkste deel van Portugal en is al eeuwenlang een toeristische...
 • Prachtige zandstranden
 • Kastelen en historie
 • Populaire bestemming
3 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren
Costa de Prata
Tussen de hoofdstad Lissabon en Porto ligt de Portugese zilverkust Costa da Prata. Hier zorgen brede, gouden zandstranden, gezellige stadjes en prachtige natuur voor een heerlijke kampeervakantie voor het hele...
Tussen de hoofdstad Lissabon en Porto ligt de Portugese zilverkust Costa da Prata. Hier zorgen...
 • Prachtige stranden en ruige rotskusten
 • Wijnvelden in het binnenland
 • Vissersplaatsjes en historische stadjes
3 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren
Alentejo
De regio Alentejo beslaat bijna het hele onderste derde deel van Portugal. Het is een landbouwgebied met vele graanvelden die het land al sinds de middeleeuwen voeden. Historisch gezien was...
De regio Alentejo beslaat bijna het hele onderste derde deel van Portugal. Het is een...
 • Kurkeiken, olijfbomen en glooiende velden
 • Historische stad Évora
 • Stadjes met witgekalkte huizen
4 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren

CAMPING PORTUGAL

Waarom een camping in Portugal?

TOP 4 overzicht Portugal:

Een lange kustlijn vol met prachtige stranden, aan een kristalblauwe zee;

Prachtige en bijzondere flora en fauna;

Een land dat rijk is aan historie en cultuur;

Activiteiten en vermaak voor jong en oud.

Gastvrij Portugal

Portugal heeft een afwisselend landschap; een prachtige kust, imposante bergketens en uitgestrekte bossen. Van kamperen op een luxe kampeerplek te midden van zulke natuur krijgt toch iedereen een vakantiegevoel? Dat wordt nog versterkt door de gastvrijheid van de Portugese bevolking. Geniet daarbij van het heerlijke eten en de Portugese wijnen en uw vakantie kan niet meer stuk!

De mooiste gebieden om te kamperen in Portugal

Cascais

Cascais is een gebied vlakbij Lissabon. Het heeft een prachtige kust, met mooie stranden, en gezellige havenstadjes. Geniet van de traditionele visgerechten of ga lekker wandelen. Wilt u nog meer afwisseling? Bezoek Lissabon en geniet van de drukte, winkels en cultuur.

Algarve

Dit gebied ligt in het zuidelijkste puntje van Portugal. Behalve veel strand, vindt u er ook prachtige lagunes. Ten westen van de grote stad Faro verandert de kustlijn in een oneindige rij imposante rotspartijen en spannende zeegrotten die zeker een bezoekje waard zijn.

Strand en natuur in Portugal

Doordat Portugal zo'n lange kustlijn heeft, is er volop keus in stranden. In Algarve vindt u Dona Ana, vol prachtige wit zand en geflankeerd door indrukwekkende rotsformaties. In de buurt van Lissabon liggen toeristische stranden, vol met sport- en spelactiviteiten die vermaak bieden voor het hele gezin. Wilt u liever wat minder drukte om u heen?

Ook in het westen en noorden van Portugal zijn er mooi stranden, zoals bijvoorbeeld aan de Costa de Prata en Coste Verde. Over heel het land verspreid vindt u daarnaast vele natuurparken, vol met prachtige flora en fauna, waar u heerlijk kunt wandelen. Bezoek bijvoorbeeld de groene heuvels van de Serra do Açor, in het midden van het land.

Bezienswaardigheden in Portugal

De Portugese stranden blijven een belangrijke trekpleister voor het land. Er is echter nog veel meer te zien. Huur bijvoorbeeld een stacaravan voor een luxe kampeervakantie nabij de grote steden, zoals Lissabon, Porto of Braga. Hier vindt u prachtige historische gebouwen en kunt u genieten van de rijke Portugese cultuur.

Met name in Lissabon zijn er volop musea te vinden. Ook de havenstad Porto is zeker een bezoek waard, al is het alleen maar voor de heerlijke wijn die er gemaakt wordt. Het noordoosten van Portugal heeft een wat ruigere natuur dan de rest van het land. Er zijn hier bijzondere dieren en planten te zien. Met een beetje geluk ontdekt u een Iberische wolf.

Eten, drinken en cultuur & klimaat

Eten, drinken en cultuur

De meeste mensen denken bij Portugal al snel aan Portugese wijnen, maar het is niet alleen genieten wat betreft dranken. Aan de kust kunt u de heerlijkste visgerechten eten. In veel van deze gerechten is rijst een belangrijk ingrediënt. Als u er niet bang voor bent iets nieuws te proberen is het traditionele gerecht 'Tripas à Moda do Porto' (een stoofgerecht dat bestaat uit ingewanden) een aanrader. Of bezoek een van de vele koffiehuisjes en geniet van een kop koffie met Pastel de Nata (traditioneel gebak), terwijl u luistert naar Fado, de traditionele Portugese muziek.

Weer en klimaat

Portugal heeft een mediterraan klimaat, waardoor de temperaturen het hele jaar door aangenaam zijn. In het noordelijke deel zijn de winters wel iets frisser dan in het zuiden. Algarve, in het zuidelijkste puntje van Portugal, is een populaire plek om te overwinteren. Voor een stacaravan op een camping in het vroege voorjaar (zoals tijdens Pinksteren) kunt u er ook goed terecht.

Geschiedenis

Vanaf de tweede eeuw hebben er eeuwenlang Romeinen gewoond in Portugal. Op veel plekken zijn hiervan nog herinneringen terug te vinden in de vorm van (delen van) wegen, bruggen en gebouwen. Na het jaar 700 is het land lang in handen geweest van Arabische volkeren, die de islamitische cultuur met zich meenamen. Ook de invloed van deze cultuur is nog op veel plekken terug te vinden. Pas sinds 1924 bestaat Portugal in haar huidige vorm