Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Oostenrijk staat bekend als skibestemming maar is ook zeker in de zomer zeer de moeite waard.
De berggebieden, indrukwekkende natuur, steden vol cultuur, de frisse lucht en avontuurlijke sportmogelijkheden maken Oostenrijk tot een interessante vakantiekeus. Wilt u uw vakantie doorbrengen in de meest prachtige groene natuur en weg van het massatoerisme, denk dan eens aan het gezellige Tirol. Lees meer...

CAMPING TIROL

Waarom kamperen in Tirol?

Als u houdt van bergen, rust en natuur dan is het bezoeken van een camping in Tirol zeker de moeite waard. Vanuit uw comfortabele stacaravan die u via LUX-camp heeft geboekt stapt u zo de bergnatuur in of brengt u een bezoek aan een authentiek en cultureel dorpje in de buurt. In de hoogste gedeeltes van de Alpen ligt het hele jaar door sneeuw en is er dus het gehele jaar door de mogelijkheid om te skiën. 

Deze 4 highlights van Tirol (Innsbruck) heeft LUX-camp voor u op een rijtje gezet:

indrukwekkende bergnatuur

het hele jaar door skimogelijkheden

rijke cultuur

veel bezienswaardigheden

Tirol is het gebied in het hart van de Alpen dat bekend staat om de vele skipistes.

Maar als u niet van skiën houdt kunt u wandelen in de natuur, de sport- en cultuurstad Innsbruck bezoeken, de kastelen en musea aandoen of een bezoek brengen aan het natuurpark waar duizenden dieren leven en zich de hoogste berg van Europa bevindt. Wie wilt er nu niet kamperen tussen al dit vertier? De mooiste camping die hier ligt is Natterer See Campsite. 

De Natterer See Campsite is gelegen aan een rustig bergmeer waar jong en oud zich kan uitleven. Vanuit de camping zijn er vele wandel- en fietsroutes te nemen om zo de prachtige omgeving te verkennen en van de mooiste uitzichten te genieten. De stad Innsbruck ligt in de buurt als u zin heeft om uw comfortabele stacaravan te verlaten en wat cultuur en architectuur wilt opsnuiven. Op de camping zelf zijn er zijn veel sport- en wateractiviteiten te ondernemen.

Eten en bezienswaardigheden

Eten en cultuur

De keuken is divers. U zult niet veel moeite hoeven doen om een goed restaurant te vinden dat voedzame maaltijden aanbiedt. Er wordt volgens authentiek recept gekookt en gebruik gemaakt van lokale producten. Zuid-Tirol staat bekend als een paradijs voor de fijnproevers. Op het gebied van cultuur is Tirol een serieuze speler. Het gebied is rijk aan artistieke monumenten, musea en kastelen en burchten. Er vinden veel traditionele evenementen plaats waarbij klederdracht, muziek, dans, ambachtelijke handwerkkunst gecombineerd worden.

Bezienswaardigheden in Tirol

Wat voor weer het ook is, Tirol biedt elke dag wel een mogelijkheid om een uitstapje te maken. Hierbij kunt u denken aan een bezoek aan de Swarovski kristalwerelden, één van de vele musea, een dierenpark op hoogte, een panorama restaurant met 360 graden uitzicht, één van de kastelen of daal af in een oude zilvermijn. Excursies zijn er te maken naar een avonturenpark, een groot bergmeer, een tocht in een stoom-raderboot of bezoek een roofvogelshow. En dit is nog niet alles, er is nog veel meer te beleven!