Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Beleef het Oostenrijkse leven in Stiermarken
Oostenrijk, het land van beroemde componisten, de apfelstrudel, de wintersport en de alcoholische schnaps. Een prachtig land waar u uit kunt rusten en van de natuur kunt genieten. Wanneer u ervoor kiest om in een luxe stacaravan van LUX-camp te overnachten, heeft u gegarandeerd de vakantie van uw leven. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met LUX-camp. Lees meer...

CAMPING STIERMARKEN

Waarom kamperen in Stiermarken?

Prachtige berglandschappen

De indrukwekkende hoofdstad Wenen

De Oostenrijkse Alpen met hoge bergen van zo'n 3700 meter

Oostenrijkse kunst van bekende kunstenaars

De groenste deelstaat van Oostenrijk, dat is Stiermarken. De deelstaat heeft een oppervlakte van 16.392 vierkante kilometer, is gelegen in het zuidoosten van Oostenrijk en grenst aan Slovenië. Wilt u gaan kamperen in dit gebied? Dan kunt u genieten van de heerlijke streekproducten, waaronder de pompoen en eigengemaakte wijn. Zo wordt uw kampeervakantie in een stacaravan gegarandeerd onvergetelijk. De mooiste camping van het gebied? Dat is Bella Austria. 

Natuur en Bezienswaardigheden

Bella Austria

Een ontspannen of juist een actieve vakantie? Bij Bella Austria kunt u beiden krijgen. De camping ligt op 800 meter hoogte, waardoor u kunt genieten van prachtige wandelingen. Tevens wordt de camping omringd door mooie natuur, zodat u kunt genieten van al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Daarnaast kunt u ook genieten van een heerlijke sauna en eten in het restaurant terwijl de kinderen worden vermaakt in de kinderclub.

Natuur in Stiermarken

Stiermarken wordt natuurlijk niet voor niets het groene hart van Oostenrijk genoemd. De natuur van Stiermarken is zeer afwisselend, zo kunt u de ene keer genieten van alpenrozen of veenlandschappen, terwijl u de andere keer uitkijkt over ravijnen of druipsteengrotten. Een fascinerende natuur die u iedere keer zal doen verbazen. 

Bezienswaardigheden in Stiermarken

Naast die ongerepte natuur, kent Stiermarken ook diverse bezienswaardigheden. De grootste aanraders zijn toch wel Günster Waterval, de Sölpass, het stadje Murau en Nocky Flitzer rodelbaan. De Sölpass is een hoge bergpas van 1709 meter en in Murau kunt u het prachtige kasteel bewonderen en een wandeling maken langs rivier de Mur. Dit is een kleine greep uit de bezienswaardigheden die Stiermarken kent, dus een bezoekje aan dit prachtige gebied is zeker weten een aanrader. 

Weer en klimaat in Stiermarken

De streek kent een zonnig klimaat, ondanks de besneeuwde bergtoppen en de wintersportmogelijkheden. Zowel in de winter als in de zomer kan er bewolking voorkomen.

In de wintermaanden ligt de temperatuur rond de 1 tot 8 graden, en tijdens de zomermaanden loopt de temperatuur op met een gemiddelde tussen de 15 en 25 graden. Een zeer aangename temperatuur dus om in uw stacaravan te genieten van Stiermarken.