Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
CAMPING NEDERLANDSE KUST
In Nederland kunt u heerlijk genieten van een vakantie. In het Westen van het land, vlak bij de kust, ligt een perfect uitgeruste stacaravan al op u te wachten. U kunt hier genieten van uw rust maar ook de spanning opzoeken met één van de vele mogelijke uitstapjes in de buurt. Lees meer...

Waarom kiest u voor de Nederlandse kust in de omgeving van Wassenaar?

De omgeving van Wassenaar staat bekend om zijn mooie natuur, bossen en duinen waar u volop van kan genieten van de vele wandel- en fietspaden. De steden Den Haag en Leiden liggen om de hoek en zijn gemakkelijk te bezoeken. Er zijn veel bezienswaardigheden, musea, grote winkelstraten en activiteiten voor iedere leeftijdscategorie waardoor vervelen onmogelijk is. Ook culinair kunt u in de omgeving volledig aan uw trekken komen.

TOP 4 overzicht

De bloembollencultuur van de bollenstreek.

De Space Expo ruimtevaart tentoonstelling in Noordwijk.

Wandel langs de woonplaats van koning Willem-Alexander op Landgoed De Horsten.

Het mooiste park van Nederland, de Keukenhof.

Camping aan de Nederlandse kust

Er zijn weinig gebieden in Nederland die zoveel variatie bieden als de omgeving van Wassenaar. De drukte van de grote stad ligt letterlijk naast de rustige natuur. Strand en zee zijn om de hoek en lopen kilometers onafgebroken door. Oeroude bossen lopen over in de duinrand. De geschiedenis ligt letterlijk om de hoek in de Universiteitsstad Leiden en in de regeringsgebouwen in Den Haag. Vanuit uw stacaravan zijn er ontelbare opties om een uitmuntende vakantie te vieren. De mooiste campings in deze regio.

Camping Duinrell

Gelegen in Wassenaar naast het gelijknamige attractiepark biedt de camping gratis entree in het hoogseizoen voor alle attracties en het gehele jaar voor het tropisch zwemparadijs het Tikibad. Tijdens de schoolvakanties is er een entertainmentteam aanwezig. het strand ligt op slechts 4 kilometer afstand.

Camping Vakantiepark Koningshof

Deze familiecamping ligt in Rijnsburg en heeft de beschikking over een verwarmd binnen- en buitenzwembad. Tevens is er een animatieprogramma tijdens de schoolvakanties, een restaurant, snackbar, supermarkt, visvijver en een speeltuin. De stranden van Noordwijk en Katwijk liggen op slechts een paar kilometer afstand.

Natuur en bezienswaardigheden

Strand en natuur

Wassenaar beschikt over een eigen strandopgang 'de Wassenaarse slag', die bekend staat om zijn relatieve rust. Links hiervan treft u de internationale badplaats Scheveningen terwijl rechts de stranden van Katwijk en Noordwijk veel bezoekers ontvangen. Het gehele gebied heeft een breed duinlandschap waar het goed wandelen en fietsen is. 

Bezienswaardigheden in Nederlandse kust

Scheveningen heeft een mooie traditionele haven waar vanuit zeevisexcursies worden aangeboden. De toeristische boulevard is veelal autovrij. U treft daar ook het circustheater en een zeeaquarium. In Katwijk heerst nog de sfeer van weleer, met een boulevard waar de oude huizen nog gewoon in hun oorspronkelijke staat de zee trotseren. Noordwijk is een populaire badplaats met veel horecagelegenheden en strandpaviljoens.