Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Beleef een heerlijke vakantie op een camping in Istrië
Istrië is het grootste schiereiland in de Adriatische Zee en behoort voor het grootste gedeelte toe aan Kroatië (de rest aan Italië en Slovenië). Het eiland leent zich uitstekend voor een onvergetelijke kampeervakantie door de perfecte combinatie van natuur, cultuur en strand. Mocht u specifieke informatie of vragen hebben met betrekking tot deze vakantiebestemming, schroomt u dan niet om contact op te nemen met LUX-camp. Lees meer...

CAMPING ISTRIË

Waarom zou u op een camping op Istrië verblijven?

Het is een gebied met een rijke historie op het gebied van zeelieden. Er zijn een heleboel strandjes die aan het kristalheldere water van de Adriatische Zee liggen, het eten is heerlijk en niet te duur en er is een interessante en gevarieerde architectuur. Het landschap is divers, een kustlijn waarvoor veel eilandjes zijn gelegen, groene natuur, bergen (sommige toppen zelfs met sneeuw bedekt) en gezellige plaatsen. Kortom, het biedt werkelijk alles voor een geslaagde kampeervakantie. Als u een stacaravan via LUX-camp huurt bent u bovendien verzekerd van een luxe en comfortabele kampeerplaats van waaruit u het levendige Istrië kunt gaan verkennen. 

LUX-camp heeft 4 highlights voor u op een rijtje gezet:

  • zeer aangenaam klimaat
  • een divers landschap dat zich leent voor ontspanning en activiteiten
  • veel strandjes met kristalhelder zeewater
  • interessante architectuur en plaatsen om te bezoeken

De mooiste campings voor kamperen in Istrië

Park Umag

Aan zee gelegen en 9 km vanaf het centrum van Umag ligt deze luxe camping waar kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Deze natuurlijke camping heeft verschillende prijzen in de wacht gesleept en dit is niet voor niets: luxe kamperen wordt hier perfect gecombineerd met tot rust komen in de natuur. Er is aan verschillende activiteiten deel te nemen.

Bi Village

Deze prachtige camping is direct gelegen aan het strand van Fazana. Het is een modern park waar u heerlijk kunt ontspannen of meedoen aan verschillende activiteiten die vanuit de camping worden georganiseerd. Het heeft drie zoetwaterzwembaden voor een verfrissend watergenot en verschillende restaurants om culinair te genieten. 

Bijela Uvela

Direct aan het strand en met wel liefst vier zwembaden is dit een unieke camping. Het ligt 5 kilometer van Poreč. De camping is modern en naast de zwembaden voorzien van winkels, restaurants, sport- en animatiecentra, een jachthaven en natuurlijk sanitaire voorzieningen. U loopt zo naar het strand voor een ontspannen stranddagje. 

Natuur en steden

Strand en natuur in Istrië

De natuur is indrukwekkend. Er is veel natuur en vooral veel diversiteit: bergen, bossen, watervallen. En dan natuurlijk de prachtige kustlijn waar veel stranden te bezoeken zijn. 

Steden in Istrië

Pula is de grootste stad op Istrië. Een rijke geschiedenis zorgt voor een interessante architectuur en veel bezienswaardigheden. Porec is een bruisend havenstadje waar veel toeristen zijn. Het ademt de middeleeuwse sfeer uit. Een derde stad die het bezoeken waard is, is Rovinj. De aanblik van de oude stad die boven het water uittorent is een speciaal gezicht en de stad zelf is zeer sfeervol.

Istrië is op alle fronten een bijzondere bestemming!

In het geografisch hart gelegen, onder de Romeinse invloed geweest, met een natuur die zich als zeer divers laat bestempelen scoort Istrië op alle fronten hoge punten. De keuken is genieten, de natuur laat u de ogen uitkijken en de middeleeuwse sferen in de verschillende plaatsen bezorgen u geweldige vakantieherinneringen. Het kamperen bezegelt dit nog eens met het heerlijke gevoel van buitenleven. Een stacaravan bij LUX-camp is een aanrader als u dit graag zou combineren met comfort en luxe. 

Bezienswaardigheden in Istrië

Bezoek één van de grotten, wijnmakerijen, natuurparken, cultureel festival of zomerevenement of het dorpje Hum (17 inwoners tellend, die nog op traditionele wijze leven) of andere stadspleinen, kerken en overblijfselen uit de Romeinse tijd. 

Eten, drinken en cultuur

Aan de kust zijn veel visrestaurants te vinden en tavernes (konoba's is de naam op Istrië, stenen, sfeervolle restaurantjes) die enkel verse ingrediënten gebruiken. De Kroatische keuken is gebaseerd op de Italiaanse kaart dus er is altijd wel pasta of risotto te bestellen. Er wordt wijn uit de streek gedronken. Qua cultuur vinden er met regelmaat culturele festiviteiten plaats. Als je op straat loopt in de verschillende steden en plaatsen wordt je vanzelf met cultuur om de oren geslagen. Het wilde verleden is op elke straathoek op te merken.