Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Vakantievieren op een camping op het eiland Pag in Kroatië
Het eiland Pag is een bijzonder eiland. Er groeien bijna geen bomen (wel groene planten) wat het op sommige delen op een maanlandschap doet lijken. De veelheid aan stranden, baaien en inhammen maken het tot een fijne kampeerbestemming. Mocht u meer informatie wensen over deze bestemming of over het huren van een stacaravan via LUX-camp dan kunt u altijd contact opnemen. Lees meer...

CAMPING EILAND PAG

Waarom zou u een camping op het eiland Pag in Kroatië bezoeken?

Als u van strand en het eilandgevoel houdt dan doet u er goed aan een vakantie op een camping op het eiland Pag te reserveren. Het eiland biedt een thuishaven aan wijngaarden, olijfbomen, schapen, (jacht)havens, kleine dorpen en toeristische plaatsen, mooie kerkjes en een zoutvlakte. U kunt er goed wandelen waarbij u kunt genieten van mooie vergezichten. LUX-camp zet de highlights graag voor u op een rijtje: 

TOP 4 Overzicht:

  • bijzonder landschap
  • een grote hoeveelheid stranden, baaien en inhammen
  • makkelijk te bereiken via een brug
  • bekend om heerlijke kaas, lamsvlees, wijn, kant en zout

De mooiste camping voor kamperen op het eiland Pag bij Kroatië

Simuni

Simuni is prachtig gelegen in een dennenbos en aan zee. Het is in de Mediterraanse stijl opgezet en het personeel is zeer gastvrij. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van animatie, sport en excursies. Ook biedt de camping schoonheidsbehandelingen aan. Het is zeer geschikt voor rustige familievakanties. Highlights: spectaculair zeezicht, uitgebreide kaart in de verschillende eetgelegenheden en veel mogelijkheden voor activiteiten.

Eiland Pag bij Kroatië

Via een brug (of met een veerdienst) steekt u zo over vanaf het vasteland van Kroatië naar het eiland Pag. Het is één van de langste eilanden aan de Adriatische kust en wordt gekenmerkt door een typische uitstraling: grillige vlaktes en een ruige kustlijn. De veelheid aan strandjes en baaien maken het geschikt voor een heerlijke strandvakantie. En als u kiest voor een verblijf in een stacaravan van LUX-camp zult u genieten van de ultieme combinatie van het buitenleven en luxe. 

Natuur en Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

De camping ligt dichtbij de plaats Simuni, dat in een baai gelegen is en waar een van de mooiste jachthavens van de Adriatische zee ligt. Ook daar zijn een aantal zeer goede restaurants te vinden. Het eiland zelf leent zich goed om op ontdekkingstocht te gaan en zo de mooiste baaitjes en stranden tegen te komen. Er kunnen een aantal steden en dorpjes bezocht worden (de stad Pag, Novalja en Povljana) en er kunnen verschillende excursies gedaan worden omdat er verschillende nationale parken, meren en andere eilanden in de buurt liggen.

Strand en natuur op het eiland Pag bij Kroatië

De natuur is uitgestrekt, robuust en vlak. Er is groene vegetatie, maar weinig bos. Dit geeft het een speciaal karakter. De vele stranden, baaien, inhammen, schiereilanden die het eiland rijk is, maken het een avontuurlijke plek.

Bij het plaatsje Novalja ligt het strand Zrce. Dit witte kiezelstrand met helder water is het meest populaire strand- en feestgedeelte van Kroatië. Er zijn 3 openluchtclubs waar tot in de vroege morgen gedanst kan worden, restaurants en een strand- en sportbar.

Steden op het Eiland Pag in Kroatië

De stad Pag werd ooit gesticht vanwege de productie en verhandeling van zeezout. U kunt de zoutproductie bekijken. In de smalle straatjes van de stad wordt nog steeds veel handwerk vervaardigd. Het bekendste is het Pag kant. Novalja is een grote toeristische plaats in het noorden van het eiland en staat in het teken van feest. Er zijn bekende clubs en er wordt de hele nacht door gedanst. 

Povljana is een hoger gelegen plaats waar u uitkijkt over prachtige velden en rotsachtige landen. Er zijn veel waterbronnen en dus ook land- en wijnbouw mogelijk (veel wijngaarden en groentevelden). Er bevinden zich ook hier prachtige stranden. 

Eten, drinken en weer

Eten, drinken en cultuur

De grazende schapen die u op het eiland verwelkomen zorgen voor het beste lamsvlees van Kroatië en voor de kaas van Pag. De keuken van deze kuststreek is vooral beïnvloedt door de Romeinse, Griekse en Italiaanse keuken en wordt gekenmerkt door veel vis. Op het gebied van cultuur is er de gehele zomer cultuur op te snuiven in de vorm van optredens, evenementen, folkloristische bijeenkomsten, een olijffeest, een schapen- en kaastentoonstelling en veel muziekconcerten. 

Weer en klimaat

Het eiland Pag ligt in een gebied met een warm zeeklimaat. Dit mediterraans klimaat betekent over het algemeen veel zon en weinig neerslag. In de zomer valt er ook wel eens een onweersbui.