Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Kamperen op het Gouden Eiland Krk in Kroatië
Of u nu in gezellige drukte wilt vertoeven of u zich liever terugtrekt in een van de prachtige baaitjes, het eiland Krk in Kroatië is de ideale bestemming voor jong en oud. LUX-camp heeft de mooiste campings voor u geselecteerd op dit bijzondere eiland. Lees meer...

CAMPING EILAND KRK

Highlights van het eiland Krk bij Kroatië

TOP 4 Overzicht:

  • Krk, hoofdstad
  • Silo, kindvriendelijk strand en duikfaciliteiten
  • Vrbnik, wijnstad
  • Baska, lang kiezelstrand

De mooiste campings op het eiland Krk in Kroatië

Op een steenworp afstand van de hoofdstad ligt camping Krk. U wandelt vanuit uw stacaravan binnen een paar minuten naar de oude stad. De vakantie camping ligt aan een lang kiezelstrand, maar wilt u liever geen kiezels tussen uw voeten voelen, dan neemt u een duik in het zwembad. Voor de kleintjes is er een speeltuin. Er worden voor jong en oud programma’s georganiseerd en ook voor ’s avonds is er leuk vertier in de vorm van dans en muziek. U heeft op deze luxe kampeerplek van LUX-camp altijd wel wat te doen.

strand en natuur

Baska is na Krk de meest bezochte toeristische stad met een groot keienstrand. In het hoogseizoen is het er ontzettend druk. Gelukkig zijn er meer stranden om naar uit te wijken. In het noordoosten van het eiland ligt het vissersdorpje Silo met kindvriendelijke zandstranden. Er wordt hier veel watersport beoefend. In het zuiden ligt Punat met hele mooie stranden. Bij het centrum is het ondiepe, afgeschermde strandgedeelte zeer geschikt voor kleine kinderen. Sommige stranden zijn er alleen bereikbaar per boot. U heeft het strand hier helemaal voor uzelf.

Steden en Bezienswaardigheden

Steden

Het oude centrum van Krk bestaat uit kleine, smalle straatjes, kerken en een kasteel. Vergeet niet makkelijke wandelschoenen aan te trekken, want het loopt soms wat lastig op de vele kasseien. Vanuit Krk kunt u excursies maken naar bijgelegen eilanden of zelf een bootje huren. Vrbnik is een schilderachtig wijndorp en een stadje van kunstenaars. Het is gebouwd op een rots. In het dorp kunt u in de wijnkelders de lokale wijn proeven.

Bezienswaardigheden eiland Krk Kroatië

Krk is een oude ommuurde vestingstad. U treft er diverse Gotische en Romaanse kerken aan en een kasteel. In Jurandvor, bij Baska, staat de kerk van St. Lucia waar het Baska tablet oorspronkelijk vandaan komt, het oudste geschrift van de Kroatische taal. Het origineel is overgebracht naar een museum in Zagreb. Het wijndorp Vrbnik is gebouwd op een hoge klif. In de restaurants kunt u proeven van traditionele, lokale gerechten.