Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Puglia is de 'hak' van de Italiaanse laars
De regio is redelijk onbekend onder het Nederlandse volk, mede doordat het wat verder rijden is dan meer voor de hand liggende reisbestemmingen. Maar als er een stacaravan gereed staat op de plek van bestemming, gelegen in een prachtige omgeving, is het de reis dubbel en dwars waard. Informeer naar de mogelijkheden om een stacaravan bij LUX-camp te huren voor de ideale kampeervakantie. Lees meer...

CAMPING PUGLIA

Waarom een camping in Puglia?

TOP 4 Overzicht:

  • Alberobello: stadje met oude Italiaanse huizen, 'trulli's' genaamd.
  • Kust bij schiereiland Gargano, het mooiste stukje Adriatische kust.
  • De hoofdstad Bari.
  • Lecce, een belangrijke kunststad.

Het interessante aan deze regio is dat er nog geen massatoerisme heerst, maar dat het authentieke Italië er nog echt leeft. Hier ontdekt u de Italiaanse cultuur met prachtige historische gebouwen en boeiende geschiedenis. En dat allemaal in een omgeving met een fraaie kustlijn en altijd de zee in de buurt voor een verfrissende duik. Klinkt dat niet als interessante ingrediënten die nodig zijn om de ultieme kampeervakantie door te brengen? Bezoek vanaf de stacaravan het historische centrum van Bari, of bezoek een 'trulli': typische Italiaanse huisjes van natuursteen met een rond, conisch dakje. In het stadje Alberobello staan er wel 1500, waarvan veel gelegen op rotsen aan de waterkant.

Natuur

Strand en natuur in Puglia

De stranden bij het schiereiland Gargano zijn waarschijnlijk de mooiste van de regio. Hoge witte rotsen met olijfbomen, witte stranden en een azuurblauwe zee, deze factoren maken het samen tot een adembenemend plaatje. Wanneer u meer naar het binnenland trekt van de regio vindt u daar veel bossen. Het heeft niet voor niets de status van nationaal park. Er zijn vele wijn- en olijfgaarden te vinden waardoor het mediterraanse gevoel optimaal is.

De regio is beroemd om zijn pasta's, het bekende merk Cecco komt hier vandaan. Maar ook komt er veel olijfolie, citrusvruchten en wijn vandaan. Zo is Salentino een stevige rode wijn uit Puglia dat steeds meer aan naamsbekendheid werft, zowel binnen als buiten Italië.


bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Puglia

Bezoek het beroemde achthoekige Castel del Monte uit 1240, zo'n 50 kilometer van Bari. Lecce en Bari zijn de grootste steden van de regio die omgeven zijn door fraaie stranden. Bari is bekend als de stad van Sint Nikolaas, of terwijl 'Sinterklaas'. De eeuwenoude basiliek van Sint Nikolaas in de universiteitsstad is ook zeker een bezoek waard. Hier ligt hij begraven.

Taranto is ook een redelijk grote stad in de regio, het heeft een interessante oude binnenstad. De stad staat bekend om de 'Tarantella-dans'. Het verhaal gaat dat de dans is ontstaan in de 16e eeuw door mensen die gebeten waren door de Tarantula spin. De dans is snel en heeft heftige bewegingen, door zo te dansen zouden de mensen het gif uit hun lichaam kunnen zweten.