Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Het hele gezin komt tot rust aan de Lago Maggiore
Als u een compromis zoekt tussen bergen en meer, zoek dan niet verder en kies voor een verblijf aan het Lago Maggiore! Prachtige natuur, helder water en een werkelijk geweldig uitzicht maken de Lago Maggiore tot een topbestemming voor uw vakantie in een luxe stacaravan. Lees meer...

CAMPING LAGO MAGGIORE

Wat maakt een vakantie aan het Lago Maggiore zo bijzonder?

Waarom kiezen voor een vakantie aan het Lago Maggiore?

  • U kunt zowel van de bergen genieten als van het vlakke land langs het meer
  • Uitermate familievriendelijk
  • Velerlei uitstapjes mogelijk op slechts een steenworp afstand
  • Het heerlijke eten!

Het Lago Maggiore is het tweede grootse meer van Italië en een ware toeristische trekpleister. Het Noordelijke gedeelte van het meer ligt in het mooie Zwitserland.

Het meer heeft uiteraard ontzettend veel te bieden. Zo kunt u heerlijke boottochtjes maken of juist loom flaneren langs de oevers van dit romantische meer. 

Als u het liever wat hogerop zoekt, dan kunt u de bergen in. Wandelen, mountainbiken of zelfs bergbeklimmen, het behoort hier allemaal tot de mogelijkheden.


In de regio

Het gematigde Middellandse zeeklimaat zorgt ervoor dat de regio bijzonder groen is. Ook in de zomer. U kunt dus van hartelust genieten van de overbekende glooiend groene landschappen die deze regio te bieden heeft.

Als u liever een dorpje of stadje bezoekt, denk dan eens aan het Zwitserse Locarno. Vergeet niet wat Zwitserse franken mee te nemen...

Het Lago Maggiore zelf biedt alles wat de vakantieganger nodig heeft. U kunt hier vissen, zwemmen en zelfs duiken - het water is namelijk bijzonder schoon en helder.

Langs de oever liggen vele pittoreske dorpjes waar u eenvoudig heen kunt fietsen. Ook kunt u kiezen voor een boottocht naar de prachtige Borromeïsche eilanden.

De juiste camping aan het meer

Camping Valle Romantica heeft voor LUX-camp de mooiste plekjes voor u gereserveerd. De romantische camping, omgeven door een prachtige botanische tuin, ligt op slechts enkele kilometers van het meer.

Een gemoedelijk riviertje stroomt langs de camping zodat u daar met het hele gezin kan genieten van het kiezelstrandje.

Als u liever bij het zwembad ligt, kan dat ook. Het kleine maar gezinsvriendelijke zwembad (met peuterbad) ligt er altijd uitnodigend bij.


Klimaat en gastronomie

Aan het Lago Maggiore heerste een zacht Middellandse zeeklimaat. Dit betekend dat er het hele jaar nog enige neerslag is. Dit is ook de reden dat het hier het gehele jaar door zo prachtig groen is.

In de zomer houdt het meer de avonden koel. en in de winter zorgt het meer er juist voor dat de kou wordt verdreven.

Wat de lokate gastronomie betreft, hoeven wij u waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Wie droomt er nu niet van de overheerlijke Italiaanse keuken.

Wilt u liever zelf bij uw stacaravan een maaltijd bereiden, dan heeft u iedere dag wel de keuze aan een bezoek aan één of ander lokaal marktje.