Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Tussen bergen en meer
Wilt u bergen én een meer? Een adembenemende natuur? Weg van het massatoerisme? Rust, natuur en vele activiteiten? Kies dan voor een verblijf aan het Idromeer. Lees meer...

CAMPING AAN HET IDROMEER

De hoogtepunten

Waarom kiezen voor een vakantie aan het Idromeer?

  • Adembenemende natuur; tussen bergen en meer
  • Zeer ontspanned sfeer
  • Weg van de drukte van de kust
  • Vele sportieve activiteiten mogelijk

Het Idromeer ligt op slechts 30 km afstand van het bekend Gardameer maar de sfeer is hier totaal anders. Het draait in deze regio om de rust en de ontspannen stemming. Mensen die kiezen voor deze regio willen weg uit de drukte van de kust en genieten van alles wat de bergen en het meer te bieden heeft.

Het Idromeer heeft vele facetten. Zo is het 's ochtends in de wind ideaal om te surfen. 's Middags, als het warmer wordt, wordt ook het water kalmer en is het ideaal voor een romantisch boottochtje met uw familie of geliefde.

Het Idromeer ligt tussen de Italiaanse bergen. Hier zijn de sportieve mogelijkheden uiteraard te veel om op te noemen! Bergbeklimmen, wandelen, mountainbiken, hiken, noem maar op.

Camping Rio Vantone

LUX-camp is trots deze nieuwe camping aan te kunnen bieden. Het is een bijzonder alternatief. De gezinsgeoriënteerde camping zal menigeen verblijden en naar verluidt komen de gasten ieder jaar hier terug!

U kunt hier volop genieten van de vele sportieve mogelijkheden die vanuit de camping toereikend zijn. Mocht u liever een dag zonnebaden aan het zwembad? Dat behoort hier uiteraard ook tot de mogelijkheden!

Camping Rio Vantone ligt direct aan de kust van het Idromeer waar u kunt vissen (vergunning nodig), varen, zwemmen of surfen. Uiteraard zorgen de omliggende bergen ook voor uren vertier.

Het gezellige restaurant zal u met open armen ontvangen.

Uitstapjes

Er is veel te beleven in de buurt. Om te beginnen natuurlijk het meer zelf en de prachtige bergen!

Mocht u erop uit willen trekken, dan kunt u kiezen voor één van de vele gezellige en authentieke vissersdorpje die aan het meer liggen. De lokale bevolking zal u hier met open armen ontvangen.

Er zijn tevens vele culturele en/of historische uitstapjes mogelijk. Een bezoek aan Roca D'Anfo mag bijvoorbeeld niet aan uw vakantie ontbreken. U vindt hier een vestingen uit de 15e eeuw en mis vooral het Observatorium niet, dat zich op het hoogste punt van de Roca bevindt. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over de regio.

Klimaat en de Italiaanse keuken..

Klimaat

Het is in de zomer heerlijk zacht. Door de ligging tussen de bergen en het meer, gaat u hier aan de drukkende hitte van de Italiaanse zomers voorbij. In het voor- en naseizoen is het heerlijk vertoeven aan het meer, zeker en vast als u besloten heeft activiteiten te ondernemen!

De italiaanse keuken

U kunt in deze regio volop genieten van de Italiaanse gastronomie. Rondom het meer liggen verschillende typische restaurantjes waar u kunt proeven van lokale lekkernijen.

De regio staat bekend om haar kazen en riviervissen maar ook de typische pastaschotels mogen uiteraard niet aan uw verblijf in Italië ontbreken.