Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Een droomeiland in de Middellandse zee: Elba
Altijd al gedroomd van een kampeervakantie op een eiland? Op nauwelijks 10 kilometer van het Italiaanse vasteland nabij Grosseto ligt het prachtige Elba. Op zoek naar een luxe kampeerplek daar? Vraag snel informatie op bij LUX-camp. Lees meer...

CAMPINGS ELBA

Kamperen op het eiland Elba bezorgt u het ultieme vakantiegevoel!

TOP 4 overzicht Elba:

  • eiland met een lange geschiedenis
  • mediterraanse natuurpracht
  • prachtige, groenblauwe zee
  • luxe kamperen in een stacaravan behoort tot de mogelijkheden

De meeste mensen kennen Elba als het verbanningsoord van Napoleon. Maar weinigen weten dat Elba vandaag een ideaal vakantie-eiland is. Het ligt op nauwelijks 10 kilometer van het vasteland en is 224 m2 groot. Met zijn buitengewoon mild klimaat, de 147 kilometer lange en erg gevarieerde kust, de bergengroep van de Monte Capanna (1.019 meter hoog) en de prachtige, mediterraanse natuur heeft dit eiland alles, maar dan ook alles wat de vakantieganger kan wensen. Het is dé ideale plek voor een luxe kampeervakantie. U bent op zoek naar de mooiste campings op Elba? LUX-camp biedt camping Rosselba le Palme en camping Ville Degli Ulivi aan.

De mooiste gebieden om te kamperen in Elba

Camping Rosselba le Palme

Op deze mooie terrassencamping, nabij de hoofdstad Portoferraio en vlak bij het strand, ontdekt u snel het heerlijke vakantieleven. De camping heeft uitstekende faciliteiten waaronder een zwemparadijs voor groot en klein, animatie, een restaurant, bar en campingwinkel. U verblijft in een luxe stacaravan voorzien van alle moderne comfort.

Camping Ville Degli Ulivi

Deze mooie, schaduwrijke camping ligt nabij de zee, aan het 1.500 meter lange, fijne zandstrand van Marina di Campo U geniet er van tal van faciliteiten waaronder een ruim zwembad met glijbanen. Huur uw stacaravan met alle moderne comfort: een ingerichte keuken, aparte slaapruimtes, airco, tv en een ruime gemeubileerde veranda. Een campingwinkel, snackbar en restaurant staan ter uwer beschikking. 

Strand en natuur in Elba

Elba is omgeven door kliffen, stranden en de prachtige groenblauwe zee. Het loont echt de moeite rond te rijden op het eiland, de bergachtige omgeving vol pijnbomen en wijngaarden in u op te nemen. Op sommige plekken aan de kust zijn er baaien met zanderige stranden. Maar ook kliffen, die afwisselen met intieme baaitjes met strandjes van wit zand of soms grijze kiezels.

Aan de westkust vindt u een vrij kaal landschap, waar de maquis, een mediterraans struikgewas, overvloedig groeit. Op de hoogste top van Elba, Mont Capanne, geniet u een wijds uitzicht. De prachtige natuur op Elba laat een actieve kampeervakantie toe: zeekajakken, windsurfen of rotsklimmen behoren tot de mogelijkheden.

Bezienswaardigheden in Elba

In de hoofdstad Portoferraio met haar oude vestingsmuren wandelt u heerlijk rond in de smalle, steile straatjes. U bezoekt er ook het werkpaleis van Napoleon. Iets verder, bij San Martino, staat zijn zomerverblijf Villa Napoleonica. 

Heel leuk om te doen is het bezoeken van de kleinere dorpjes, met nauwe straatjes, antieke binnenplaatsjes, wasgoed aan gekleurde gevels en katten op brokkelige traptreden. Poggio, San Piero en San Ilario zijn daar voorbeelden van.