Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Een camping bezoeken in Campania
Italië staat bekend om een heerlijk klimaat, de smakelijke keuken en de prachtige natuur. Het gebied Campania ligt in het zuiden van Italië is een groot gebied dat grenst aan de Tyrreense zee. Het is een eind weg maar het loont zeker de moeite uw kampeervakantie hier door te brengen. Lees meer...

CAMPING CAMPANIA

Waarom zou u kiezen voor een camping in Campania?

Als u kiest voor een luxere kampeerplek in Campania en verblijft in een comfortabele stacaravan van LUX-camp dan verzekert u uzelf van een ontspannen vakantie waar u ondergedompeld wordt in een regio vol cultuur en culinaire verleidingen. Als u tevens houdt van strand en zonsondergangen dan is dit gebied met haar verbluffende kustlijn zeker een geschikte keus. 

LUX-camp zet graag 4 highlights van Campania voor u op een rij:

  • de rijke geschiedenis van de oude Romeinen komt er tot leven
  • veel bezienswaardigheden
  • kustlijn met mooie zonsondergangen
  • bekend om een zeer smaakvolle keuken

Camping in Campania

Campania is afgeleid van het latijn, Campania Felix, wat 'gelukkig landschap' betekent. De Romeinen hebben deze streek deze naam gegeven. Het is een groot gebied waar veel mensen wonen en werken. Het gebied telt ongeveer 6 miljoen inwoners. De hoofdstad van deze regio is Napels (Napoli in het Italiaans, een stad die eerder bericht was om de maffia maar nu een zeer aantrekkelijke en hippe plaats is om te bezoeken). U kunt er onbezorgd genieten van de Italiaanse levenswijze.

Baia Dominzia

De luxe camping Baia Dominzia ligt in een prachtig natuurpark en vanuit uw stacaravan kunt u uitstapjes maken naar bijzondere steden als Rome, Napels en Pompeii.

Tussen het groen vindt u een aantal zwembaden die ruimtelijk zijn opgezet. De camping biedt u verder animatie, een winkelcentrum, diverse sportmogelijkheden en alles wat u nodig heeft om van een ontspannen vakantie te genieten.

La Masseria

De camping La Masseria wordt gekenmerkt door een zeer groot waterpark (de grootste in de regio), een kiezelstrand dat via een tunnel te bereiken is, animatie, een uitstekende persoonlijke service en bezienswaardigheden in de buurt. Als u hier een stacaravan boekt, bent u verzekerd van een comfortabel verblijf in deze prachtige regio waar de Romeinse invloeden in allerlei facetten terugkomen.  

Natuur en bezienswaardigheden

Strand en natuur in Campania

Campania staat bekend om een vruchtbaar landschap (groene vegetatie) en een indrukwekkende kust. Langs de gehele kust zijn er kleine strandjes met azuurblauw water te vinden. In de Grieks-Romeinse dorpen en steden waant u zich even in een wereld van vroeger. Tegen de bergwanden vindt u schilderachtige dorpjes en van de ongerepte natuur bent u af en toe sprakeloos.  

Bezienswaardigheden in Campania

De mogelijkheden om uitstapjes te maken zijn legio. Breng een bezoek aan de slapende vulkaan Vesuvius (welke ooit een spraakmakende uitbarsting kende) of aan het opgegraven dorpje Oplontis om zo het Rome uit de Oudheid te leren kennen.

Het gebied is het beste met de auto te verkennen. In de steden en dorpjes die u aandoet zult u vervolgens ook busdiensten aantreffen om ter plaatse op onderzoek uit te gaan.