Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Welkom in Abruzzo
Abruzzo, ook wel de Abruzzen genoemd, is een regio in centraal Italië aan de Adriatische Zee. Voor wie houdt van luxe kamperen houdt in een prachtige omgeving en heerlijk weer, is de Abruzzo zeker het overwegen waard. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het huren van een stacaravan? Neem dan gerust contact op met LUX-camp voor meer informatie. Lees meer...

CAMPING ABRUZZO

Waarom een camping in Abruzzo?

TOP 4 overzicht Camping Abruzzo:

  • Prachtige bergdorpen, zoals Pacento, Civitella del Tronto en Pietracamela.
  • Nationale Park Abruzzo: spot hier een bruine beer!
  • De hoofdstad L'Aquila met een oud stadscentrum.
  • Gran Sasso-massief met de hoge berg Corno Grande (2912 meter).

De regio Abruzzo kent een prachtig natuurlandschap. Het gebergte de Apennijnen loopt er door heen en de twee hoogste bergtoppen van de Apennijnen zijn hier ook te vinden. Niet voor niets zijn er maar liefst 4 natuurparken te vinden in het gebied. Omdat de natuur zo mooi is, is de regio ook geliefd onder kampeerders. Wat is er nu fijner dan vanaf uw stacaravan meteen omgeven zijn door een fraai landschap?

Camping

Punta Navaccia

Centraal gelegen in Italië aan het Trasimenomeer ligt de familiecamping Punta Navaccia. Vanaf de camping heeft u prachtig uitzicht over de groene heuvels en in de omgeving vindt u authentieke vissersplaatsjes. Tijdens uw kampeervakantie op deze camping komt u niets te kort, neem een verfrissende duik in het meer of het zwembad, haal een koud drankje bij de bar, bestel een pizza of zorg voor een lekker vers ontbijt uit de supermarkt. Op deze camping komt iedereen tot rust.

Stork Camping Village

Wanneer u op de luxe 4-sterren Stork Camping Village zit, wilt u niet meer naar huis. Gelegen aan de Adriatische Zee, omgeven door de groene omgeving van de Abruzzen en met vele voorzieningen, biedt dit de perfecte vakantie voor de zon- en strandliefhebber. Voor jong en oud heeft de camping genoeg te bieden, van animatieprogramma's tot sporttoernooien, iedereen heeft het hier naar zijn zin. Voor een luxe kampeerplek, dichtbij zee in hartje Italië zit u hier op de juiste plek.

Strand, natuur & Bezienswaardigheden

Strand en natuur in Abruzzo

De natuur in Abruzzo is overweldigend. De Italiaanse overheid doet er dan ook alles aan om de rijke flora en fauna zo goed mogelijk te beschermen. In het Nationale Park Abruzzo zitten maar liefst 80 bruine beren. Maar ook zijn er in de regio Apennijnse wolven, gemzen, stekelvarkens, arenden en gieren te vinden. De kustlijn van de regio is gevarieerd, in het noorden zijn er voornamelijk zandstranden en in het zuiden zijn het meer rotsachtige stranden. De stranden bij Pescara en Francavilla zijn zeer geliefd onder de toeristen vanwege de fraaie uitzichten.

Bezienswaardigheden in Abruzzo

De hoofdstad van de Abruzzo, L'Aquila is zeker een bezoek waard. In het verleden is de stad meerdere keren getroffen door natuurrampen, zo ook nog in 2009 door een aardbeving. Dit is terug te zien bij diverse bouwwerken, maar het oude stadscentrum is gelukkig bewaard gebleven.

Als u dol op de natuur bent, bezoek dan minimaal één van de 4 nationale parken: Parco Nazionale d'Abruzzo, Parco Nazionale del Gran Sasso e Monti della Laga,Parco Nazionale della Majella, Parco Regionale Sirente Velino. Ontdek hier het natuurschoon van Italië!