Tips en advies
info@lux-camp.be

Vragen en antwoorden over het Coronavirus

We houden de situatie voor al onze campings zo goed mogelijk in de gaten en passen de informatie aan zodra nodig

Updated: 06-07-2020

Wij begrijpen dat u vragen heeft over uw komende vakantie. De ontwikkelingen en adviezen volgen elkaar snel op. Gelukkig zijn er steeds meer positieve ontwikkelingen. Hieronder kunt u antwoorden vinden op de meest gestelde vragen op dit moment. Mocht u het antwoord op uw vraag hier niet vinden, dan kun u ook contact met ons opnemen via mail. We proberen uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, maar dit kan door de drukte wat langer duren dan u van ons gewend bent. Op dit moment werken alle afdelingen mee aan het beantwoorden van alle klantvragen. Hoewel het dus wat langer kan duren, beantwoorden we uiteindelijk alle vragen. Als door vertraging in onze reactietijd u een onterechte betalingsherinnering of annuleringsbevestiging krijgt voordat u een antwoord heeft op uw laatste bericht, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. We maken het dan alsnog voor u in orde. Bedankt voor uw begrip!

Kan ik deze zomer op vakantie naar een camping in het buitenland?

Belgen mogen vanaf 15 juni weer afreizen naar de meeste landen binnen Europa.

Grote campingvakantielanden als Italië, Kroatië, Frankrijk en Spanje hebben de grenzen geopend en zijn klaar om deze zomer weer toeristen te verwelkomen. De meeste campings in deze landen zijn ook weer open.

U kunt deze zomer dus op vakantie naar een camping in het buitenland.

Is een campingvakantie een veilige manier van vakantie vieren?

Jazeker! Campingvakanties zijn een veilige manier van vakantie vieren en hebben een aantal belangrijke voordelen:

  • Ze spelen zich voornamelijk in de buitenlucht af
  • U heeft de ruimte om uw eigen accommodatie heen
  • In de meeste gevallen heeft u eigen sanitair
  • De meeste campingbestemmingen zijn uitstekend met de auto te bereiken. In geval van nood bent u binnen 12 tot 15 uur thuis én bent u niet afhankelijk van ander vervoer 

Bij Lux-Camp heeft u bovendien de grootste keuze uit rustige én veilige campings in Europa, zodat u samen met uw gezin kunt genieten van de rust en ruimte op een van onze topcampings.

Wat zijn de veiligheidsmaatregelen die campings gaan nemen én heeft dit invloed op de beschikbaarheid van faciliteiten?

Op onderstaande pagina’s staat per vakantieland aangegeven wat de coronamaatregelen zijn die genomen worden én wat de invloed hiervan is op campings. Samenvattend komt het erop neer dat faciliteiten zoals het zwembad, sanitair, bar en restaurant open zullen zijn. Net als in eigen land zijn enkele veiligheidsprotocollen van kracht zoals social distancing voor volwassenen en extra schoonmaak. We blijven onderstaande pagina’s updaten, omdat er mogelijk verdere versoepelingen komen.

Ik wil mijn Coronavoucher inwisselen voor een nieuwe boeking, hoe doe ik dat?

  • U kunt uw nieuwe boeking eenvoudig zelf online maken op onze website
  • U heeft keuze uit het totale aanbod
  • Kies bij betaalmethode voor 'Voucher' en vul uw vouchercode in
  • Als uw voucherbedrag hoger is dan uw boekingsbedrag dan blijft het restbedrag beschikbaar op de voucher

Wanneer ontvang ik een Coronavoucher?

Wordt uw reis door ons geannuleerd omdat uw camping als gevolg van de coronacrisis niet kan openen, dan ontvangt u een voucher voor de betaalde reissom waarmee een vervangende reis op een later tijdstip geboekt kan worden. Met de voucher kunt u binnen één jaar na het moment van uitgifte een nieuwe reservering maken. Deze vakantie dient in 2020 of 2021 plaats te vinden en u heeft keuze uit alle campings in ons programma. De exacte voorwaarden vindt u terug op de voucher zelf.

Wij nemen op volgorde van aankomstdatum contact met u op over de wijze waarop de voucher ter beschikking wordt gesteld. U hoeft dus géén contact met ons op te nemen.

Het Nederlandse garantiefonds SGR ondersteund de voucher. Lees hier meer.

Is het voucher-bedrag verzekerd?

Ja, de SGR staat garant voor de uitgegeven voucher. Dit betekent dat de SGR garandeert dat consumenten hun geld terug ontvangen als een reisorganisatie zijn betalingsverplichtingen niet kan nakomen.

Hierin zit meteen een belangrijk voordeel van de voucher voor de reiziger. Deze dekking zou er namelijk niet zijn als er geen vouchers zouden worden uitgegeven en een reisorganisatie onverhoopt in betalingsproblemen zou komen tussen annulering en terugbetaling van uw reissom. In dit geval zou de reiziger het risico lopen zijn geld kwijt te zijn. 

LuxCamp is gelukkig een gezond bedrijf, maar we bieden onze klanten, zeker in deze periode, graag zoveel mogelijk zekerheid.

Kan ik mijn geld terugkrijgen in plaats van een voucher?

Wij kunnen ons voorstellen dat uw voorkeur uitgaat naar teruggave van uw betaalde reissom. Deze uitzonderlijke situatie vraagt echter om uitzonderlijke maatregelen. Wij hebben gekozen voor deze oplossing, die ondersteund wordt door de ANVR. De SGR staat garant voor het bedrag van de uitgegeven voucher.

Mocht u écht geen andere vakantie kunnen of willen boeken met de voucher, dan heeft u ook de mogelijkheid om na afloop van de voucher alsnog uw betaalde reissom volledig terug te krijgen. Maar uiteraard hopen we dat u met de voucher op korte termijn alsnog een mooie vakantie bij ons boekt.

Wat als de camping/accommodatie niet open is ten tijde van mijn aankomstdatum?

Een aantal van de campings en partners waar wij mee samenwerken, hebben besloten niet open te gaan deze zomer. Als dat voor uw boeking van toepassing is, nemen we op volgorde van aankomstdatum contact met u op. Veruit de meeste campings zijn echter al open.

Wat als de camping open is, maar er geldt een negatief reisadvies (code rood) naar het gebied waar de camping ligt?

Als er 10 dagen voor uw aankomstdatum nog steeds sprake is van een negatief reisadvies (code rood) in het gebied waar de camping zich bevindt, dan nemen wij contact met u op. U krijgt ook in dit geval een voucher ter waarde van uw aanbetaling.

Wat als ik mijn boeking zelf wil annuleren?

Wilt u zelf annuleren dan dient u de annuleringskosten te betalen die op het moment van annuleren volgens onze boekingsvoorwaarden van toepassing zijn.

Hoe zit het met mijn reis- en/of annuleringsverzekering?
Indien u het Safety Pack bij ons heeft geboekt, kunt u altijd 60 dagen voor vertrek zonder opgaaf van redenen annuleren, met 10% eigen risico. Heeft u elders een verzekering? Bekijk dan hier de voorwaarden per verzekeringsmaatschappij, misschien biedt uw verzekering wel dekking voor deze omstandigheden.

Waar vind ik meer info?

Neem voor meer informatie contact op met het Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken of de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)