Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Een comfortabele camping aan het Balatonmeer in Hongarije
U doet de deur van uw stacaravan open en de zon begroet u. U voelt dat het warm gaat worden, maar niet té heet. Vlak voor het ontbijt duikt u in het meer met een aangename watertemperatuur. U voelt zich verkwikt en maakt al plannen voor de rest van de dag. Er is hier zoveel te zien en zoveel te beleven. Of kiest u voor een rustige en luie dag? Waar kan dit? In Hongarije, aan het Balatonmeer. Wilt u daar een camping met luxe? Kijkt u dan op de site van LUX-camp voor meer informatie en leest u vooral verder. Lees meer...

CAMPING BALATONMEER

Een camping aan het Balatonmeer in Hongarije - waarom zou u gaan?

TOP 4 Overzicht:

  • Een mild en toch warm klimaat
  • Een mooi natuurlijk meer met een aangename temperatuur
  • Prachtige natuur
  • Vergeleken met andere toeristische gebieden is Hongarije relatief goedkoop

Het Balatonmeer ligt in het westen van Hongarije en meet ruwweg 80 bij 15 km. Opvallend is de geringe diepte van hoogstens 15 meter. Hierdoor warmt het water snel op, zodat u ook in het voorseizoen prima kunt zwemmen. De noordoever is bergachtig en perfect voor wijnbouw, wat hier met het jaar professioneler wordt. Ziet u het al voor u? De ondergaande zon, u zittend voor uw stacaravan op een mooie camping met Pinksteren. De wijn smaakt u goed en het water is zelfs nu al aardig op temperatuur. Dit is nou luxe kamperen. Wilt u een drietal suggesties voor een mooie kampeervakantie?

Camping aan het Balatonmeer

Camping Füred

Wie een camping met luxe wil, wordt hier op zijn wenken bediend. Watersport, een apart kinderstrand en een grote waterglijbaan die uitkomt in het Balatonmeer. Daarnaast heeft u de beschikking over tennisvelden, een sauna, minigolf en een aantal bars en restaurantjes.

Camping Aranypart

Een echte vakantie camping voor het hele gezin! De kinderen worden vermaakt met een animatieprogramma en u trekt er even op uit op de fiets of de motor, die u op het campingterrein kunt huren. Of u verwent uzelf en gaat in het dichtbij gelegen wellnesscentrum genieten van het bubbelbad of de sauna.   

Camping Tiszapart

Camping Tiszapart biedt het beste van twee werelden. Een luxe kampeerplek dichtbij het meer. En vijftig meter verderop het welnesscentrum van Tiszakecske met warmwaterbron. U heeft een stacaravan op camping Tiszapart? Dan heeft u vrij toegang tot de diverse baden.

Natuur en Bezienswaardigheden

Strand en natuur rond het Balatonmeer in Hongarije

Langs de oevers van de zuidkant loopt het strand geleidelijk af. Dit maakt het kindvriendelijk en veilig. Motorboten zijn niet toegestaan op het meer, wat het aantrekkelijk maakt voor watervogels. De noodoever is ruiger en bestaat voor een groot deel uit basalt, met veel bossen en wijngaarden.

Bezienswaardigheden rondom het Balatonmeer in Hongarije

Bezoekt u zeker het schiereiland Tihány, dat in het meer uitsteekt en u een schitterend uitzicht biedt. Voor Hongaarse folklore zijn de paardenshow van Salfold en de zigeunermarkt van Tapolca aanraders. Overal langs de zuidoever kunt u genieten van pittoreske dorpjes met restaurantjes en Hongaarse volksmuziek. En vergeet zeker niet dat de hoofdstad Boedapest op ongeveer 150 km afstand eigenlijk heel dichtbij is.