Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.

Op de camping in Hongarije

Hongarije mag dan niet over zeekusten en witte stranden beschikken, het Centraal-Europese land heel wat te bieden. Het Balatonmeer, de weidse natuur of het culturele Boedapest zijn maar enkele van de redenen waarom een kampeervakantie in Hongarije de moeite waard is.

Op de camping in Hongarije
Hongarije mag dan niet over zeekusten en witte stranden beschikken, het Centraal-Europese land heel wat te bieden. Het Balatonmeer, de weidse natuur of het culturele Boedapest zijn maar enkele van de redenen waarom een kampeervakantie in Hongarije de moeite waard is. Lees meer...
De meest populaire bestemmingen in Hongarije (2)
Balatonmeer
U doet de deur van uw stacaravan open en de zon begroet u. U voelt dat het warm gaat worden, maar niet té heet. Vlak voor het ontbijt duikt u...
U doet de deur van uw stacaravan open en de zon begroet u. U voelt...
  • Een mild en toch warm klimaat
  • Prachtige natuur
  • Een mooi natuurlijk meer met een aangename temperatuur
5 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren
Centraal-Transdanubië
Centraal-Transdanubië is een prachtige locatie in Hongarije tussen Boedapest en het Balatonmeer. Het gebied biedt een gevarieerd landschap met bossen, bergen, meren en rivieren, en een groot aantal schilderachtige en...
Centraal-Transdanubië is een prachtige locatie in Hongarije tussen Boedapest en het Balatonmeer. Het gebied biedt...
  • Prachtig en afwisselend landschap
  • Bezoek Székesfehérvár en Győr
  • Veel leuke attracties voor kinderen
1 beschikbare camping
Beschikbaarheid controleren

CAMPING HONGARIJE

Waarom luxe kamperen in Hongarije?

TOP 4 overzicht Hongarije:

Boedapest

Balatonmeer

Nationaal Park Hortobágy

Nationaal Park van Bük

Natuurpracht in Hongarije

Hongarije heeft zeven buurlanden. Het zal dus weinig verbazen dat het land niet aan een zee grenst en dus ook geen stranden heeft. De reiziger die Hongarije als bestemming kiest, kiest dan ook niet voor een strandvakantie maar voor een culturele of rustgevende vakantie in de grote stukken natuur dat het heeft. Meren, grotten een rijke fauna zijn maar enkele van de kenmerken waar uw luxe kampeerplek kan aan voldoen.

De mooiste gebieden om te kamperen in Hongarije

Balaton

Gelegen nabij het gelijknamige meer biedt de camping een ideale setting voor wie tijdens zijn vakantie vooral wil genieten van de natuur en de rust. Overnachten in een stacaravan is een comfortabele optie voor wie op een kindvriendelijke camping wil verblijven. Met het meer in de omgeving is waterpret gegarandeerd!

Camping Füred

Deze grote camping, waar u verblijft in een stacaravan, is voorzien van talrijke faciliteiten om uw gezin een aangename vakantie te bezorgen. LUX-camp staat dan ook voor een kindvriendelijke kampeervakantie en met deze camping nabij het Balatonmeer is een plons in het water dan ook een zekerheid. Het grootste meer van Centraal-Europa trekt met zijn aangename temperaturen in de zomer dan ook heel wat bad-en watersportliefhebbers aan.

Strand en natuur in Hongarije

Stranden kent Hongarije niet gezien het geen kust heeft, maar met het Balatonmeer beschikken de Hongaren over een uitstekend alternatief. Deze toeristische trekpleister is een favoriete locatie voor heel wat watersporters die er in de zomer komen profiteren van de aangename temperaturen die het water heeft. In het noorden van het meer vind je geisers, kratermeren, grotten en vulkanische heuvels. Naast het drukbezochte meer kent het land nog heel wat nationale parken

Zo is er Nationaal Park van Bükk, die zijn benoeming vooral te danken heeft aan zijn spectaculaire grotten. Zo is ook de diepste grot van Europa in dit park gelegen. Vogelliefhebbers kunnen dan weer terecht in het Nationaal Park Hortobágy, waar het steppelandschap een bekende vogelspotlocatie is voor liefhebbers. Het park kent een grote variatie aan kraanvogels die eenvoudig te spotten zijn vanuit een van de vele observatietorens.

Bezienswaardigheden in Hongarije

Naast het Balatonmeer en de vele nationale parken die de wijd variërende natuur van Hongarije omvatten is vooral de hoofdstad Boedapest een interessante bezienswaardigheid. Meer dan vaak wordt deze stad als stedentrip gepland terwijl de rest van het land links blijft liggen. De barokarchitectuur, het grote aanbod aan wellness en thermaalbaden die deel uitmaken van de rijke Hongaarse cultuur brengen de toerist hierheen.

De stad wordt in tweeën gesplitst door de rivier Donau. Het gedeelte Boeda is gelegen op de heuvelachtige rechteroever. De Burchtheuvel is de voornaamste heuvel en daar bevinden zich ook de grootste bezienswaardigheden. De burcht, de Matthiaskerk en het vissersbastion zijn hierbij de populairste.

Cultuur & Klimaat

Eten, drinken en cultuur

De Hongaarse keuken staat bekend als erg gekruid en is geïnspireerd op de Turkse en Oostenrijkse. De traditioneel Hongaarse gerechten zijn vaak vleesgerechten aangevuld met seizoensgroenten en fruit. Paprika is een veel gezien ingrediënt in de Hongaarse keuken. Pálinka of vuurwater zoals vele mensen deze nationale drank noemen wordt gemaakt van fruit. Er zijn heel wat varianten waarvan die met abrikozen de meest bekende is. Deze drank wordt normaal gezien in één teug achterover gegoten

Geschiedenis van Hongarije

Hongarije kent een bewogen geschiedenis. In de 18e eeuw maakte het land deel uit van de Dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Deze sterke monarchie verloor veel aan grondgebied en macht na de Eerste Wereldoorlog. In 1956 kende het land de Hongaarse Opstand, een revolutie tegen het stalinistische bewind.