Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Ontdekt u binnenkort ook de vele recreatieve mogelijkheden vanaf de camping in Vendée?
Liefhebbers van sport en recreatie zeggen het niet vaak genoeg: Vendée is en blijft een paradijs voor iedereen die van een actieve vakantie houdt. Hoewel het bij veel mensen nog onbekend in de oren klinkt, spreekt een bezoek aan dit West-Frans ruige landschap vanzelf boekdelen. Lees meer...

CAMPING VENDEE

Waarom een camping in Vendée?

TOP 4 Overzicht:

  • Kustgebied van 200 km lang, voornamelijk met zandstranden, aan de Atlantische Oceaan
  • Bosrijk gebied van 2300 hectare met onder andere tamme Kastanjebomen
  • Zeer veel wandel- en fietspaden, wat het gebied ook op een recreatieve manier aantrekkelijk maakt om te ontdekken
  • Comfortabel, mild klimaat

Vanaf wanneer wordt Vendée ook uw favoriete vakantiebestemming?

Dat hier een mild klimaat heerst, zult u tijdens uw verblijf in de luxe camping stacaravan niet alleen merken aan het feit dat u vrijwel altijd met luchtige kleding kunt rondlopen. Hier zijn de mensen ook mild van karakter, er wordt van genoten om er alles aan te doen om u te vermaken. Alle historische bezienswaardigheden zijn daarom voor een ieder toegankelijk gemaakt, al dan niet met schitterende fiets- en wandelroutes. Of wat dacht u bijvoorbeeld van een vaartochtje naar het schiereiland Noirmoutier of het granieten eilandje Yeu? Bij de receptie van onze campings is hier informatie over te vinden. 

De mooiste campings voor luxe kamperen in Vendée

Camping Sol a Gogo

Middenin de Vendée, slechts 50 meter vanaf het heerlijke, privé te bereiken zandstrand aan de Atlantische Oceaan, ligt Camping Sol a Gogo. Deze vakantie camping kent, naast een speciale Kinderclub, uitstekende vermaak-opties in het Aquacentrum. Voor de echte waaghalzen is er het Feeling Forest met een uitgebreid klimparcours. Versnaperingen kunt u bij de camping zelf vinden, maar wilt u uitgebreid proeven van de diverse streekgerechten, dan verwijzen wij u graag naar het nabijgelegen Saint-Hillaire-de-Riez. 

Camping Le Clarys Plage

Zodra u met uw gezin arriveert bij Camping Le Clarys Plage zult u al snel zien waarom u voor deze vakantie camping heeft gekozen. Wat een gezellig zwembad! Voor iedereen die meer houdt van zwemmen in de Atlantische Oceaan; het strand ligt op slechts 400 meter afstand. U hoeft zich zowel overdag als 's avonds niet te vervelen. Entertainment volop dankzij quiz-avonden, live muziek en verrassende goochelshows. Dineren kunt u dankzij de afhaalmogelijkheid op de heerlijke veranda van uw camping luxe stacaravan

Camping La Garangeoire

Op het eerste gezicht lijken de faciliteiten van Camping La Garangeoire op die van diverse andere campings, ware het niet dat hier al sinds 1964 een luxe kampeerplek in een weelderig park wordt geboden. Hier vindt u op 200 hectare grond een waarlijk schitterende omgeving welke u zowel te voet, per fiets als te paard kunt bewonderen. Uw kinderen zullen zich hier beslist vermaken dankzij de bijzondere historie die in dit gebied heerst. De Camping is vernoemd naar het nabijgelegen en gelijknamige kasteel. 

Natuur en Bezienswaardigheden

Strand en natuur in Vendée

Ontdekt u met de fiets alle uitgestippelde routes over 200 km, die u leiden via bossen, duinen, rotskusten en diverse badsteden. Voordeel aan deze aangelegen fietsroutes is dat er overal unieke picknickplekken bevinden, waarbij overige toegangswegen met slagbomen zijn afgesloten. Of laat u zich brengen naar het Groene Venetië, het welbekende moerasgebied Marais Poitevin, waar u diverse vaartochtjes kunt maken. Verder biedt de Bocage een 450 km groot netwerk aan paadjes door akker- en weilanden, waarbij u kennismaakt met het plattelandsleven van Vendée.

Steden in Vendée

De hoofdstad van Vendée, Le Roche sur Yon, biedt een zee aan indrukwekkende bezienswaardigheden, welke aan zowel jong als oud vermaak bieden. De andere plaatsen in Vendée zijn eerder grote dorpen dan echte steden, maar hebben vanwege hun grote historische waarde wel de sfeer van een stad. Zo zijn er de badplaatsen Saint-Gilles-Croix-de-Vie en Les Sables-d'Olonne met even verderop Olonne-sur-Mer. In Les Sables-d'Olonne kunt u, naast een bezoek aan de gezellige haven, de prachtige 18de eeuwse promenade bewandelen. 

Eten, drinken en klimaat

Eten en drinken

Zowel bij uw camping luxe stacaravan kunt u heerlijk genieten van de streekgerechten, omdat er bij de meeste campings de optie bestaat om de door u gewenste maaltijden af te halen. Daarnaast kunt u op vrijwel elke camping en anders op niet meer dan 100 meter verderop terecht voor vers brood, groenten, melkproducten, vleeswaren en zelfs toiletartikelen. Bij de plaatselijke eetgelegenheden kunt u uitgebreid genieten van de overheerlijke streekgerechten, die men graag voor u klaarmaakt. Een specialiteit uit de Vendée is bijvoorbeeld mogette, dat zijn witte bonen welke met een grote plak ham in een braadpan bereid worden. Ook bekend is de smaakvolle aardappel Bonotte en houdt u van vis en schaaldieren, dan komt u hier in Vendée geenszins tekort!

Weer en klimaat

Doordat het in Vendée vaak zonnig is, is het hier zelfs op de camping Pinksteren prima vertoeven. Zo werden er al tijdens diverse meimaanden een temperatuur van 21 graden Celsius gemeten, waarop u ook in september gerust kunt rekenen. Bij uitzondering zal het er vriezen, maar koud en nat kan het ook zijn in deze kuststreek van Frankrijk. Houdt u erg van warmte, dan zijn juli en augustus de meest ideale maanden om uw camping luxe stacaravan in de Vendée te boeken.