Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Waarom een camping in de Provence?
De Provence is een gebied in het zuiden van Frankrijk waar u vaak kunt genieten van prachtig weer en kunt rekenen op hoge temperaturen in de zomer. Het is gelegen aan zee en is dus perfect voor strandliefhebbers om op vakantie te gaan. In het gebied kan een bezoek worden gebracht aan onder andere Nice, Marseille of Toulon. Uiteraard is er nog veel meer te doen. Bekijk hiervoor de website van Lux-camp waar u tevens meer informatie kunt opvragen. Lees meer...

CAMPING PROVENCE

Highlights

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een camping in de Provence. Zo is het weer goed genoeg om te kamperen maar is er ook genoeg te doen. De Provence staat bekend om de prachtige lavendelvelden en u kunt een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de Mont Ventoux. Er zijn genoeg campings dichtbij zee voor de echte strandliefhebber: oftewel de Provence is een perfecte plek om te kamperen.

Er is voor ieder wel wat te doen tijdens een kampeervakantie, jong of oud.

Een kampeervakantie is heerlijk om optimaal tot rust te komen, maar dat betekent niet dat u helemaal niets kunt doen. De omgeving biedt genoeg bezienswaardigheden of activiteiten.

  • Een bezoek brengen aan de Mont Ventoux
  • Een duik nemen in zee
  • De lavendelvelden bezoeken
  • Snorkelen

De Provence

De Provence bestaat al vele jaren en is vroeger zelfs deel geweest van het Romeinse Rijk. Het heeft al vele oorlogen meegemaakt, maar maakt nu officieel deel uit van Frankrijk sinds 1481. Voor wie naar Frankrijk gaat voor de wijn, is in de Provence zeker op de juiste plek. Zo blijkt het de grootste roséwijnproductent ter wereld te zijn. Al vele jaren geleden werd de roséwijn in Frankrijk gemaakt. 

Dit begon al in het jaar 600 voor Christus. De beste roséwijnen komen dan ook uit deze regio. Bij een lekkere wijn hoort natuurlijk luxe, en gelukkig hoeft kamperen niet langer meer primair leven te zijn, maar kan er voortaan ook worden gesproken van luxe kamperen. Bij luxe kamperen ontbreekt het u aan niets en zult u toch voor lage prijzen een heerlijke vakantie krijgen in de Provence.

De mooiste campings voor kamperen in de Provence

Uiteraard heeft u genoeg keus wanneer u gaat kamperen in de Provence. Hier zult u lezen welke campings absolute aanraders zijn.

Le val de durance

Camping Le val de durance is perfect voor zowel jong als oud en u zult zich hier dan ook nooit vervelen dankzij een zwembad, een meer, internet, een speeltuin en de mogelijkheid tot een barbecue. Ook zijn er verschillende winkels, café's en bars open om optimaal te genieten.

Le lacs du Verdon

Bij Le lacs du Verdon zult u zich nooit vervelen. U kunt heerlijk uit eten, in de avond een drankje doen en uiteraard gebruik maken van Wifi. Ook kunt u windsurfen, waterfietsen, zeilen, fitnessen en nog veel meer. Ten slotte is er voor de kleintjes zowel een speeltuin als kinderclub.

Domaine du Verdon

Bij Domaine du Verdon kunt u heerlijk relaxen bij het meertje, een fijne fietstocht maken of een ritje maken op een paard. Het is een perfecte plek om helemaal tot rust te komen maar er is wel de mogelijkheid om dus van alles te ondernemen. Een kilometer verderop ligt een dorp om te bezoeken.

Natuur en Bezienswaardigheden

Strand en natuur in de Provence

Genieten van de natuur is uiteraard belangrijk, ook al heeft u een hele luxe kampeerplek. Bij een luxe kampeerplek hoort voor velen ook het strand, en die zult u vinden in de Provence. Er zijn zowel prachtige witte zandstranden als rotsstranden te vinden. Ook zijn er veel leuke strandtentjes en kunt u wanneer het erg warm is gerust een duik in zee nemen.

Bezienswaardigheden in de Provence

In Gorges du Verdon kunt u deze prachtige kloof bewonderen, hier kunt u tevens waterfietsen of een kano huren, maar uiteraard is ook een duik nemen mogelijk. Een andere mogelijkheid is Le Palais des Papes. Dit is het paleis van de Paus waar u tevens een tour kunt nemen. Zeker het bekijken waard. Ten slotte kunt u nog naar le pont Saint-Bénezet. Dit is een lange brug waar u ook een tour kunt nemen om meer te leren over deze brug.


Eten, drinken en weer

Eten, drinken en cultuur

Bij een camping luxe hoort ook heerlijk eten en drinken. De Fransen staan bekend om stokbrood en vergeet niet dat er relatief laat gegeten wordt iedere avond. De meeste restaurants serveren het diner vanaf 8 uur 's avonds. Een stokbroodje vooraf is heerlijk om mee te beginnen. Op een camping van LUX-camp kunt u ook vaak genieten van heerlijke restaurants op de camping zelf.

Weer en klimaat

Met het warme weer in Frankrijk is een stacaravan heerlijk luchtig. Doordat de Provence zo zuidelijk ligt, is het er in de zomer vaak erg warm. Zo kunt u rekenen op temperaturen van rond de 30 graden. Ook in de winter wordt het er niet erg koud, namelijk rond de 10 tot 15 graden. Vergeet niet dat in de wintermaanden ook de meeste neerslag valt.