Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Vakantie op een camping in Picardië
Ontdek Picardië! Een prachtige streek voor een kampeervakantie in één van de stacaravans van LUX-camp. Picardië is een regio in het noorden van Frankrijk en bestaat uit drie departementen: Somme, Oisne en Aisne. De streek heeft alle ingrediënten om heerlijk luxe te kunnen kamperen. Nog vragen over een verblijf in stacaravan of wilt u boeken? Neem geheel vrijblijvend contact op met een van de deskundige reismedewerkers van LUX-camp. Lees meer...

CAMPING PICARDIË

Verrassende ontdekkingen voor een kampeervakantie in Picardië

Picardië is een streek met voor elk wat wils. Misschien nog niet zo bekend maar laat u overtuigen van de verscheidenheid die deze omgeving te bieden heeft:

  • Bakermat van de Gotische kunst
  • Streek van de kathedralen en de prinselijke kastelen
  • ruimte en groen met vele parken en tuinen
  • actieve ontspanningsmogelijkheden te over: fietsen, wandelen en wateractiviteiten

Picardië, luxe kampeerplekken volop aanwezig

De sporen uit het rijke verleden van Frankrijk zijn in deze regio volop zichtbaar. Dat maakt deze omgeving ook zo boeiend. Tientallen campings vullen zomers het aanbeeld van dit gevarieerde natuurrijke gedeelte van Frankrijk met meren, heuvels, krijtrotsen, historische kathedralen, bijzondere vogelsoorten en prachtige bossen en velden.

De mooiste campings voor kamperen in Picardië

La Bien Assise

Aan de westkust van Frankrijk vlak onder Calais, ligt het 5-sterren vakantie camping La Bien Assise. Met recht een camping luxe, met vele voorzieningen: overdekt en openluchtzwembad met kinderzwembad, waterglijbaan, sauna, kinderspeeltuin, discotheek, minigolf, cinema, casino, ice skating, bowling, museum, tennisbaan, biljartruimte, volleybalveld, motorhome service point, toilet- en douchegroep. Geopend van april tot oktober met 198 beschikbare plekken is deze camping een vakantie camping om nooit te vergeten.

Domaine de Drancourt

Nog zo’n topper is deze camping, keurig verzorgd met ruim opgezette plaatsen. De camping ligt 2 kilometer ten zuiden van St-Valéry-sur-Somme op het landgoed van landgoed kasteel Drancourt. Vooral leuk voor een verblijf met kinderen. Ze kunnen er naar hartenlust zwemmen, ponyrijden. Bovendien is er een animatieteam aanwezig, die leuke activiteiten voor uw kinderen organiseert.

Natuur en Bezienswaardigheden

Strand en natuur in Picardië

Zoals gezegd is Picardië vooral te kenmerken vanwege haar gevarieerde natuurrijke landschap. Langs de kustlijn met mooie stranden kunt u prachtige flora en fauna zien met bijzondere vogelsoorten. Eén van de bekendste bossen van Europa vindt u ook in deze streek: het 15000 ha grootte bos van Compiègne. Daarnaast kent deze streek ook vele parken en tuinen, waar bijzondere planten en bomen groeien. Er is een parken- en tuinenkaart beschikbaar, die u voert langs bijzondere bloemensteden. Echt een aanrader als u houdt van natuurschoon.

Bezienswaardigheden in Picardië

Wilt u de schoonheid van Picardië echt opsnuiven, dan is een fietstocht door deze streek een absolute must. Prachtige bloeiende velden en abdijtuinen. Habitat voor vele bijzondere vogelsoorten. Als we er één mogen uitpikken, dan is dat de natuurpark La Marcanterra.

Kortom, Picardië is een stop voor een fijne kampeervakantie in een comfortabele stacaravan van LUX-camp meer dan waard. Een ware ontdekkingstocht met volop mogelijkheden voor iedereen om zich prima te vermaken.