Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Luxe kamperen in Normandië
Vanaf België rijdt u in ongeveer 6 uur naar Normandië. De in het Noordwesten van Frankrijk gelegen regio biedt een mooie mix van oude culturele steden, culinaire specialiteiten, landelijke gebieden en de landingsstranden van D-Day. Via LUX-camp huurt u in dit gebied een stacaravan op een luxe kampeerplek. Neemt u contact met ons op voor al uw informatie en vragen. Lees meer...

CAMPING NORMANDIË

De voordelen van een camping in Normandië

Een stacaravan in Normandië betekent een kampeervakantie waarbij u alle gemakken binnen handbereik heeft. Goede bedden, eigen sanitair, een zithoek met televisie, de mogelijkheid om zelf te koken en een eigen zitplaats in de buitenlucht. Vanaf een LUX camping kunt u alle bezienswaardigheden op rijafstand bezoeken. Enkele highlights in Normandië zijn;

TOP 4 Overzicht:

  • De krijtrotsen rond Étretat.
  • De Mont-Saint-Michel.
  • De schilderachtige havenplaats Honfleur.
  • Het wandtapijt uit de 11e eeuw in de oude stad Bayeux.

Enkele wetenswaardigheden over Normandië

Het zijn de Noormannen die de naamgever zijn van deze regio. In de middeleeuwen was het vanuit deze streek dat Willem de veroveraar Engeland bemachtigde, waarna de regio een grote culturele en politieke factor van betekenis zou worden. De oude centra in de steden Rouen, Le Havre, Caen, Cherbourg en Évreux zijn hier een voorbeeld van.

Behalve de spectaculaire krijtrotsen en de vele herinneringen aan D-day is het achterland zeer divers, maar in harmonie met de natuur. Het is deze pure natuur die vele bezoekers aanzet om te gaan kamperen. Rust en ruimte, bossen en coulisselandschappen in een licht glooiend landschap zorgen voor een ultiem vakantiegevoel.

De mooiste campings voor kamperen in Normandie

La Côte de Nacre

Een moderne camping in St Aubin-sur-Mer op slechts 600 meter van de landingsstranden en beschikt over een waterpark met vijf zwembaden met glijbanen. In de zomer kunt u gebruik maken van een schaatsbaan. Er is een dagelijks wisselend programma met entertainment voor het gehele gezin.

Château de Lez Eaux

Deze camping ligt in de baai van de Mont-Saint-Michel. De camping is gelegen in de rustige tuin van een oud landhuis en beschikt over een waterpark met glijbanen, een speeltuin met springkastelen en een visvijver, waarna de vangst op een gratis BBQ kan worden bereid.


Natuur en Bezienswaardigheden

Strand en natuur in Normandië

Normandië heeft een lange kustlijn waardoor het strand nooit ver weg is. Door de landing van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog zijn er veel historische plekken waar de geschiedenis geëerd wordt. Krijtrotsen en duinen wisselen elkaar af bij een zee die grote verschillen kent tussen eb en vloed. Het glooiende achterland is schitterend afwisselend en zeer uitnodigend voor een toertocht. De vele boomgaarden zijn in bloei vormen een fotogeniek aanzicht.

Steden in Normandië.

Absolute aanraders zijn de steden Rouen, met zijn middeleeuws centrum en zijn geschiedenis van Jeanne d'Arc. Caen is de stad met de honderd klokken terwijl het compacte Bayeux bekend staat om het geborduurde, 70 meter lange wandkleed uit de 11e eeuw, die het verhaal van Willem de Veroveraar uitbeeldt.

Bezienswaardigheden in Normandie.

Nog niet genoemd, maar zeker het bezoeken waard is de Pont du Normandie, een zeer indrukwekkende brug over de Seine. De gotische kerk Notre-Dame van Bayeux behoort tot de mooiste in zijn soort. In Giverny staat de voormalige woning van de kunstschilder Monet die tegenwoordig dienst doet als museum.

Eten, drinken en weer

Eten, drinken en cultuur.

Eten en drinken is cultuur in Normandië. Het is de streek van de beroemde kazen Camembert en Pont l'Évêque en de streek van de appelcider en het sterke Calvados. De appel kom je overal tegen en vooral in gebak of de in beroemde 'tarte tartin' speelt hij de hoofdrol. Aan de kust zijn oesters en schaaldieren zeer populair in een heerlijke Fruit du Mer.

Weer en klimaat.

Het weer lijkt wel op ons weer met iets hogere temperaturen en iets minder neerslag. De zomers zijn mild en nodigen uit tot activiteiten.