Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Lekker genieten op de camping in Languedoc-Roussillon!
De regio Languedoc-Roussillon is een perfecte uitvalsbasis voor als u graag strand combineert met natuur, cultuur en mogelijkheden tot sport. LUX-camp heeft een voortreffelijk aanbod aan luxe campings waar u met een gerust hart kunt gaan genieten van een onvergetelijke vakantie in een stacaravan met het hele gezin. Bent u benieuwd naar de campings of heeft u verdere vragen? Neem dan contact op zodat LUX-camp u kan voorzien van deskundige hulp of advies. Lees meer...

CAMPING LANGUEDOC

Waarom een vakantie op een camping in Languedoc-Roussillon?

Languedoc-Roussillon is veelzijdig, het heeft ontzettend veel te bieden voor zowel jong als oud. Een mooie natuur, fijne lange zandstranden, sportieve mogelijkheden zoals fietsen of wandelen en natuurlijk een hoop bezienswaardigheden. Een luxe kampeervakantie in een stacaravan van LUX-camp is hier zeer zeker een succes!

  • Prachtige veelzijdigheid aan strand, cultuur en historie
  • Luxe campings met mooie kampeerplekken
  • Breed scala aan activiteiten op sportief gebied
  • Ideale bestemming voor een vakantie met het gezin

Op vakantie in de mooie omgeving van Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon herbergt nog duidelijk zichtbare sporen die het ultieme bewijs zijn van de rijke historie. Veel opgravingen, monumenten en kastelen zijn hier te bewonderen. Naast deze bezienswaardigheden bezit de regio ook over een prachtige natuur. Wijngaarden, bergen die wel tot de 3000 meter reiken en de lange zandstranden met hier en daar een knusse baai zorgen voor een afwisselend, maar erg mooi beeld. Ideaal om te fietsen, wandelen of gewoonweg te genieten vanaf de camping. Languedoc-Roussillon is een zeer geliefde bestemming voor vakantiegangers die graag het Franse zonnetje opzoeken en dit willen combineren met bovenstaande elementen! 

De mooiste campings om te kamperen in Languedoc-Roussillon

LUX-camp heeft een mooi aantal campings waar u luxe kunt kamperen. Mooie, nette kampeerplekken, veel faciliteiten en met een toegankelijke ligging. Een top 3 is als volgt:

Le Brasilia

Deze camping is ideaal voor een gezinsvakantie in een stacaravan. Het waanzinnige zwemparadijs en de fijne ligging aan het zandstrand maken Camping Le Brasilia één van de mooiere campings van LUX-camp. Luxe kamperen kan gegarandeerd hier op deze mooie camping in Languedoc-Roussillon!

Nouvelle Floride

Een mooie 4-sterren camping gelegen aan de lange zandstranden van de Middellandse Zee. De vele faciliteiten maken Nouvelle Floride uitermate geschikt voor een vakantie met de hele familie! Geniet van de goede ligging, luxe op de camping en het Franse zonnetje op Camping Nouvelle Floride.

Serignan Plage

Serignan Plage is een ruim opgezette camping op loopafstand van het strand. Een fijne uitvalsbasis voor een ontspannen vakantie met het gezin. Met mooie, luxe kampeerplekken, een zwemparadijs en nog veel meer faciliteiten hoort deze camping thuis in de top 3. 

Natuur en Bezienswaardigheden

Strand en natuur in Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon staat bekend om zijn mooie zandstranden aan de Middellandse Zee. Voor de zonliefhebbers is deze regio de ultieme uitvalsbasis. Aan natuur ook zeer zeker geen gebrek. Bergen zoals de Lozère (1699 m) en Aigoual (1565 m) zijn de hoogste bergen in het Massif Central. Natuurlijk zijn er ook nog een paar toppers in de Pyreneeën die tot Languedoc-Roussillon behoren.

Bezienswaardigheden in Languedoc-Roussillon

Op het gebied van bezienswaardigheden zijn het met name historische gebouwen en prachtige architectuur. Het bekendste zijn Pont du Gard en het Romeinse aquaduct. Ook het amfitheater in Nîmes is een bezoek waard wanneer u van historie houdt.


Steden in Languedoc-Roussillon

De bekende steden zoals hoofdstad Montpellier, Nîmes en Perpignan zijn leuk om te bezoeken. Verder zijn het vooral uit de voegen gegroeide vissersplaatsen. Port-Camargue heeft de grootste jachthaven van Europa en is dan ook zeker het bezoeken waard. Ook Cap d’Agde en andere (grote of kleinere) visserplaatsjes mag u niet missen.

Eten, drinken en weer

Eten, drinken en cultuur

Eten en drinken is een belangrijk aspect binnen de Franse cultuur. Languedoc-Roussillon is een bekende wijnstreek en het is dan ook vanzelfsprekend dat hier veel wijn wordt gedronken en verkocht.

Weer en klimaat

De Franse regio beschikt over een subtropisch klimaat met warme zomers en wilde winters. De warme zomermaanden zijn ideaal voor een gezinsvakantie in een stacaravan van LUX-camp!