Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Bourgondië is één van de oudste streken van Frankrijk met een rijke geschiedenis.
Kom tot rust in het groene, heuvelachtige landschap van Bourgondië. Binnen 7 uur rijdt u van Utrecht naar de hoofdstad van Dijon. In Bourgondië aangekomen start uw kampeervakantie. De stacaravan staat al gereed om 'bewoond' te worden. Neem contact op met LUX-camp voor meer informatie over luxe kamperen. Lees meer...

CAMPING BORGONDIË

Waarom een camping in Bourgondië

TOP 4 Overzicht:

  • Dé Franse streek met heerlijk eten en goede wijnen.
  • Vele kastelen en musea te bezoeken.
  • De ongerepte natuur in natuurpark Morvan.
  • Vele activiteiten voor kinderen, zoals karten, boomklimparken, fietsen, minigolfen en racen.

Bourgondisch genieten in Bourgondië

Bij Bourgondië denkt men vaak aan het lekkere vele eten, maar de regio heeft nog veel meer te bieden dan dat. De regio bestaat uit 4 departementen: Côte-d'Or, Nièvre, Saône-et-Loire en Yonne. Bourgondië is bijna net zo groot als België. Het landschap is veelzijdig, het kenmerkt zich door vele rivieren en beekjes die er door heen lopen. De cultuur en de natuur maakt Bourgondië een geliefde regio onder veel vakantiegangers. Zeker kampeerders vertoeven hier graag, wat is er nu mooier dan vanuit uw stacaravan direct te worden omgeven door de prachtige, rustige natuur? 

De mooiste camping voor kamperen in Bourgondië

In Bourgondië zijn veel campings te vinden, om u wat op weg te helpen naar die zoektocht lichten we de mooiste camping voor u uit. Hier kunt u uw kampeervakantie doorbrengen op een luxe kampeerplek tegen een goede prijs. De prijs-kwaliteitsverhouding is uitstekend.

Le Domaine de l'Epervière

Gelegen in Zuid-Bourgondië, tussen Beaune en Mâcon, vindt u de camping Le Domaine de l'Epervière. Omgeven door wijngaarden, authentieke dorpjes en een glooiend landschap is dit de ultieme plek om volledig tot rust te komen. De camping heeft veel faciliteiten te bieden, zoals zwembaden, wijnkelder, bar, restaurant en een winkel. Genoeg om u geen moment te vervelen tijdens uw kampeervakantie.


Natuur en Bezienswaardigheden

Parc naturel régional du Morvan

Het Parc naturel régional du Morvan is hét natuurpark van de regio. Hier vindt u een rustgevend landschap waar riviertjes doorheen kabbelen, witte Charolais koeien die vredig aan het grazen zijn, afwisselingen van weiden en bossen. Een gebied waar de natuurliefhebber graag vertoeft.

Strand en natuur in Bourgondië

Naast een prachtige natuur zijn er ook een aantal stranden te vinden in de regio. De grootste meren zijn Lac des Settons en het Réservoir de Pannecière. Hier kunt u heerlijk zwemmen in het schone water, op de stranden is toezicht en er zijn allerlei wateractiviteiten te doen.

Bezienswaardigheden in Bourgondië

Dijon is een kunstenaarsstad, als u daar bent moet u zeker een bezoek brengen aan Musée des Beaux-Arts en de Chartreuse de Champmo. Vroeger waren dit rustige plekken voor kunstenaars uit Parijs om te werken.

In Beaune kunt u bij Marché des Vins urenlang wijn proeven en in de stad staat ook het museum van Bourgognewijnen. Leuk voor kinderen zijn de vele klimparken die in de regio te vinden zijn, of verken samen met het gezin de omgeving te paard. 

Eten, steden en weer

Eten, drinken en cultuur

In Nederland gebruiken we de term 'Bourgondiër' vaak voor mensen die echt genieten van het eten. Zo zijn er in ons land ook diverse restaurants die Bourgondische gerechten serveren, maar wat is dat dan? Meestal bestaat het menu uit veel vlees met een lekker goed glas wijn er bij. In Bourgondië weten ze maar al te best hoe ze een heerlijke maaltijd kunnen serveren.

Steden in Bourgondië 

De bekendste stad is Dijon, de hoofdstad van de regio met ruim 150.000 inwoners. Een historische stad met oude middeleeuwse gebouwen. Een andere bekende stad is Beaune, een kleine stad met zo'n 22.000 inwoners. De stad is vooral bekend vanwege zijn wijnen en jaarlijkse wijnverkopen.

Weer en klimaat

Bourgondië heeft een landklimaat, dat houdt in dat de zomers warm zijn en de winters kunnen erg koud zijn. In de zomermaanden ligt het gemiddelde maximumtemperatuur zo rond de 25 graden. Een prima temperatuur om te genieten van de zon en activiteiten te ondernemen.