Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Een camping in de franse natuur
Kamperen in de omgeving van de Franse Ardèche en Auvergne betekent dat u zich geen moment zult vervelen. Of u nu gaat voor een actieve natuurvakantie of voor een luxe getaway met gastronomische hoogtepunten: in dit gebied vindt u zeker waar u naar op zoek bent. Bekijk gerust de LUX-camp camping mogelijkheden binnen de Ardèche en Auvergne. Lees meer...

CAMPING ARDECHE EN AUVERGNE

Een camping in de Ardèche en Auvergne betekent…

TOP 4 Overzicht Camping Ardèche en Auvergne:

  • Overweldigend natuurlandschap
  • Kanoën en raften óp- of relaxen langs de rivier
  • Cultuurhistorische schatten
  • Gezellige dorpen en steden

Maak kennis met een uniek stukje Frankrijk

Op slechts zo’n 900 kilometer rijden van Brussel bevindt u zich plots middenin dit ‘Centraal Massief’. Het bestaat onder anderen uit het vulkanische natuurgebied van Auvergne en de waterrijke Ardèche met haar fameuze rotsformaties. Een verblijf in deze prachtige regio zal af en toe voelen als een reis door de tijd. De aantrekkingskracht van de regio heeft namelijk sporen achtergelaten tot in de prehistorie. Resultaat is een gebied waar u zowel muurschilderingen als Romeinse bouwwerken en middeleeuwse steden kunt vinden.

De mooiste campings voor kamperen in Ardèche en Auvergne

Les Ranchisses

Deze kleinschalige camping, gerund vanuit een authentieke boerderij, is werkelijk een plaatje. De eigenaren hebben hart voor de zaak en dat proef je terug in de gerechten van het restaurant. Verblijf in een elegante stacaravan en verken de omgeving met zijn vele wijngaarden. De nabije rivier biedt tal van recreatiemogelijkheden.

Le Ranc Davaine

Camping Le Ranc Davaine is voorzien van alle gemakken die u verwacht van een luxe kampeerplek. Sterker nog, deze camping heeft meer weg van een volledig vakantiedorp.

Het combineert de unieke eigenschappen van de omliggende natuur met faciliteiten als een zwemparadijs, een spacentrum en verschillende luxe stacaranvans.

La Nouzaréde

Met winkeltjes en terrasjes van middeleeuws dorp Joyeuse op loopafstand, is deze camping in zuidelijk Ardèche een goede keuze. Vanuit uw luxe stacaravan bereikt u gemakkelijk de rivier waar het heerlijk vertoeven is op het kiezelstrand. De middelgrote camping zelf biedt allerhande voorzieningen. Zo heeft het een zwembad met aangrenzend terras, alsook een pétanqueveld.

Strand & Steden

Strand en natuur in Ardèche en Auvergne

Het landschap is ontzettend divers en dat biedt mogelijkheden voor uw kampeervakantie. Overal ziet u stromende rivieren, bossen en gigantische rotsformaties. De Pont d’Arc bijvoorbeeld is een natuurlijk gevormde, 50 meter hoge brug over de rivier. Ze laat zich het beste bekijken vanaf het water. Dit geldt eveneens voor de indrukwekkende rotsformaties van de Gorges du Tarn. De Auvergne wordt gekenmerkt door een vulkanisch landschap en nodigt uit tot ontdekken. Wandel naar de top van de oude vulkaan Puy de Dôme, tevens het hoogste punt van de omgeving.

Steden in Ardèche en Auvergne

Charmante dorpen en steden te over in de Ardèche en Auvergne. Een van de pareltjes is Estaing, een prachtig middeleeuws dorp dat u bereikt via een gotische brug. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is het 16e-eeuwse kasteel. Koninklijk Avignon is sinds jaar en dag populair onder kunstenaars. Bezoek er het Palais de Papes. Montélimar is niet alleen een mooie stad, ook de overbekende amandel nougat komt hier vandaan. Lyon is het culinaire visitekaartje van de regio en zeker een bezoek waard.

Culinaire tradities & Klimaat

Culinaire tradities van de regio

In de dorpen en steden van de Ardèche en Auvergne hebben ze er wel kaas van gegeten, die enige echte Rochefort kaas bijvoorbeeld. Maar ook de heerlijkste stoofpotten, broden en – voor de zoetekauwen - gekonfijte kastanjes zit u hier goed. Men zegt dat vooral in Lyon de stad is met de beste restaurants, maar bezoek ook zeker Montélimar. Al is dat alleen voor de niet te versmaden typische nougat.

Klimaat in de regio

In deze regio heerst een landklimaat met mediterrane invloeden. Dit betekent volop zon in de zomer met gemiddelde temperaturen tot 28 graden Celsius. Winter in de valleien van de Ardèche zijn zacht, met kans op een koude Mistralwind van tijd tot tijd. In het hoger gelegen Auvergne is de winter vrijwel sneeuwzeker, wat het gebied een perfecte wintersportbestemming maakt.