Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Een Camping in Nedersaksen: goed gezien
Nedersaksen is een bekende deelstaat van Duitsland en kunt u terugvinden in het noordwesten van onze oosterburen. Met als hoofdstad Hannover is Nedersaksen vooral bekend als de regio bij uitstek voor mooie en avontuurlijke fiets- en wandelroutes. Daarnaast vindt u maar liefst ongeveer 600 musea terug in de deelstaat. Cultuur en natuur in overvloed dus. Waarom dan ook niet een van de vele Campings tijdens Pinksteren bijvoorbeeld overwegen? Gewoon via LUX-Camp een stacaravan boeken en u kunt al beginnen uitkijken naar luxe kamperen tijdens uw kampeervakantie. Lees meer...

CAMPING NEDERSAKSEN

Camping Nedersaksen

Waarom gaan kamperen in Nedersaksen?

Schitterende wandel- en fietsroutes

Cultuur en historie te over!

Leuke citytrips te beleven

Indrukwekkend waterlandschap

Een vakantie op een camping doorbrengen is in sommige regio's een beter idee dan in andere. Nedersaksen zal echter absoluut voldoen aan de verwachtingen.

Nedersaksen biedt een divers geografisch landschap dat ongetwijfeld mee verantwoordelijk is voor zijn populariteit. Doorsneden door de Weser, de Eems en de Elbe vindt u heel wat schitterende rivieren en waterwerken terug. Maar ook laagvlaktes, het middelgebergte en bijvoorbeeld het Teutoburgerwoud in het diepe Zuiden van de deelstaat. Kamperen in Nedersaksen biedt dus elke keer opnieuw een aparte top ervaring waar geen twee keer hetzelfde hoeft te zijn. Op zoek naar een luxe kampeerplek in Nedersaksen? Dan is luxe Camping Südsee misschien iets voor u.

Camping & Strand

Camping Südsee

Een stacaravan huren op een camping die luxe hoog in het vaandel draagt? Dan is Camping Südsee op de Lüneburger Heide geknipt voor u. Het subtropisch binnenzwembad, inclusief golven, stoombaden en sauna’s, gecombineerd met de locatie vlakbij een kristalhelder meer in een bosrijke omgeving zorgt voor een unieke kampeerbeleving. Ook voor een citytrip bent u hier aan het goede adres: Hannover en Hamburg zijn vlot bereikbaar vanuit Camping Südsee.

Strand en natuur in Nedersaksen

Nedersaksen heeft in het Noorden een brede kustlijn lopen met heel wat leuke stranden. Vergis u niet: in de zomer is het er even goed toeven als aan de Middellandse zee. Ook in het binnenland van Nedersaksen struikelt u overigens bijna over de stranden. Dankzij de talloze meren en rivieren die doorheen het gebied snijden bent u nooit echt ver verwijdert van water of een strand. Nedersaksen biedt echter nog zoveel meer. Trektochten door het bos of middengebergte? Een fietstocht over de befaamde Duitse laagvlakte? Het kan allemaal.

Bezienswaardigheden in Nedersaksen

Naast de onovertroffen natuur heeft Nedersaksen nog heel wat andere troeven om een stacaravan kampeervakantie in het gebied te overwegen. Zo vindt u de topsteden Hannover en Hamburg in Nedersaksen terug. Een bezoekje brengen aan de befaamde rosse buurt van Hamburg of kuieren in het historisch stadscentrum van Hannover?

Geen enkel probleem. Dat is nog verre van alles: het middeleeuwse Braunschweig kan u nog altijd zijn oude grandeur tonen. Of misschien wenst u een dagje compleet te ontspannen? Weet dan dat met Heide-park Soltau het grootste pretpark van Duitsland in Nedersaksen gelegen is.