Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer.
Open de website in Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox of Safari.
Het zuidelijke deel van België heet Wallonië. Dit, meest Franssprekende, deel van België strekt zich uit van Moeskroen tot de grens met Luxemburg, Duitsland en de Nederlandse provincie Limburg. Ook de Ardennen behoren tot Wallonië. Wilt u meer weten over vakanties in die regio, kijkt u dan op onze speciale pagina over de Ardennen. Maar behalve de Ardennen, vindt u in Wallonië nog meer mooie gebieden waar u kunt wandelen, cultureel erfgoed bekijken of oude steden kunt bezoeken. Lees meer...

Kom genieten op een camping in Wallonië

Vakantie op een camping in Henegouwen

In de provincie Henegouwen, het meest westelijke deel van Wallonië, vindt u glooiende heuvels, schaduwrijke bossen, kastelen en meren. U duikt zo de grens over waar u in de Franse natuurparken Scarpe-Escaut en l’Avesnois kunt genieten van prachtige natuur en leuke buitenactiviteiten. Wie weet ziet u nog herten, wilde zwijnen of roofvogels zoals adelaars! 

Daarnaast staat het gebied bekend om z'n cultureel erfgoed en oude steden. In deze regio vindt u nog veel terug van het industriële verleden, zoals mijnmusea en oude scheepsliften. Bezoek ook de spectaculaire Gileppe Dam, gebouwd aan het eind van de 19e eeuw om de plaatselijke industrie van energie te voorzien. 

Ook de bierliefhebbers komen hier zeker ook aan hun trekken. Er zijn talloze brouwerijen die u kunt bezoeken, waaronder die van Chimay. De hoofdstad Bergen (Mons) en Doornik (Tournai), de op een-na-oudste stad van België zijn tenslotte ook een bezoekje waard.